BODY COUNT: “Bloodlust”

Η θυμωμένη παρέα των Ice-T και Ernie C επιστρέφουν 3 χρόνια μετά το “Manslaughter” με ακόμη μεγαλύτερα κέφια.

Συνεχίζοντας να τιτλοφορούν τους δίσκους τους με βαρύγδουπες λέξεις και έρχονται με το “Bloodlust” να βάλουν κάθε κατεργάρη στον πάγκο τους.

Φυσικά, και η παραγωγή είναι διαμαντένια, όπως θα περίμενε κανείς από μια δουλειά του Ice-T. Το album τρέχει για 40 λεπτά κι έχει καλεσμένους έκπληξη.

Ανοίγοντας στο “Civil War” ακούγονται τα μεταλλικά σόλο του Dave Mustaine, στο “All Love is Lost” συμμετέχει ο Max Cavalera (δίνοντας μια παλιά Soulfly μυρωδιά) και στο “Walk With Me” o Randy Blythe.

Όπως είναι αναμενόμενο, οι στίχοι ακουμπούν ευαίσθητες κοινωνικές χορδές, κατακρίνοντας το κράτος, την πλουτοκρατία, στηλιτεύοντας τη βία στους δρόμους και το ρατσισμό. Κομμάτια δυναμίτης που θυμίζουν εποχές “Born Dead”, όπως το “The Ski Mask Way” (“I gotta get paid…the ski mask way”), το νέο τους hit και αγαπημένο μου για συνεχή επανάληψη “This is why we ride” (“Another kid dies, every motherfuckin’ night, another mother cries, every motherfuckin’ night”), αλλά και το μοναδικό “No Lives Matter” (“When it comes to the poor, no lives matter”).

Κι εκεί που συνεχίζει το δισκίο, ξεκινάει μια εισαγωγή που μοιάζει σαν σε συνέντευξη να ρωτούν τον Ice-T γιατί ξεκίνησε τους Body Count. Μέσα σε άλλα εξηγεί πως ήθελε να κάνει τον κόσμο να χτυπιέται ακούγοντας hip-hop, συνδυάζοντας το doom των Black Sabbath, τον rap ήχο των Suicidal Tendencies και την σκληράδα των αγαπημένων του Slayer. Αποδεικνύοντας το τελευταίο παραθέτεται ένα medley διασκευή των Raining Blood/Postmortem.

Το “Bloodlust” είναι πιο metal από το προηγούμενο και ίσως το πιο metal από όσα album τους μπορώ να θυμηθώ τώρα και με τη γάργαρη ρίμα του Ice-T, τα πράγματα πάνε κατ’ ευχή.

Αν πιστεύεις πως οι Suicidal Tendencies είναι άθλιοι και πως δεν θα έπρεπε να συνδυάζεται η ρίμα με το riff, τότε σπάσε και βάλε να ακούσεις κάτι άλλο. Αν όμως είσαι φίλος ενός τίμιου crossover ήχου μεταξύ hip-hop, thrash metal και hardcore, τότε βάλε τη μαύρη σου κουκούλα και τραγούδα για άλλη μια φορά ΔΥΝΑΤΑ μαζί με τους Body Count κατά της αστυνομικής βίας. Όπως λέει και στο “Black Hoodie”, τα έλεγα πριν 20 χρόνια και κάποιοι κάνουν πως τα ανακάλυψαν τώρα.

Φώναξε και YO! όσο κάνεις headbanging! ΜΠΟΡΕΙΣ!

724

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2110 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.