EMERALD: “Reckoning Day”

Η μέρα της μεγάλης αναμέτρησης για τους Σουηδούς Emerald έφτασε, παραδίδοντάς μας το έβδομο δημιούργημά τους ονόματι “Reckoning Day”.

Μετά από πέντε έτη σιγής κι αλλαγών στη σύνθεσή τους, καθώς οι τραγουδιστές Thomas L. Winkler και George Call (Aska, ex-Omen) χώρισαν τους δρόμους τους με  το group, η μπάντα βρήκε τον αντικαταστάτη τους στο λαρύγγι του  Mace Mitchell (τι φωνάρα Θεέ μου!) κι αναζωογονήθηκε πλήρως, οπότε μπήκε στο στούντιο κι έγραψε… βασικά κέντησε.

Το “Reckoning Day” είναι ένα συγκλονιστικό comeback των Σουηδών που μας επιβεβαιώνει ότι δεν είναι τίποτα τυχαίοι στο χώρο αλλά ένα από τα καλύτερα Heavy-Power σχήματα της παγκόσμιας σκηνής.

Με οδηγό τον παραγωγό V.O. Pulver (Gurd, Poltergeist, Destruction), το έβδομο τέκνο των Emerald βάζει γερές υποψηφιότητες για τα top της χρονιάς. Είναι ένας δίσκος ώριμος, πολυποίκιλος, μεστός, αψεγάδιαστος και πολύ δυνατός. Καλύπτει στο έπακρο όλα τα γούστα του μέσου μεταλλά καθώς είναι άκρως μελωδικός, με πολλά επικά riff και ξεσηκωτικές συνθέσεις. Ανεβάζει ταχύτητες που σκοτώνουν και κρύβει και δυο μπαλαντάρες που σε αφήνουν άφωνο.

Στο δεύτερο μισό του δίσκου αυτού εκτυλίσσεται και μια ιστορία για τους πολέμους της Βουργουνδίας βασισμένη στην ιστορική νουβέλα  “Der Lowe von Burgund” γραμμένη από τον πληκτρά της μπάντας  Thomas Vaucher.

Είναι δισκάρα με τα όλα της… και με μοντέρνο και γυαλισμένο ήχο και με oldschool feeling. Χωρίς περεταίρω φλυαρίες, τρέχτε στα κοντινότερα δισκάδικα κι αγοράστε το.

481

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.