LAST LEAF DOWN: “Bright Wide Colder”

Ανοιξιάτικο, ηλιόλουστο και πολύ μουσικό πρωινό παρέα με το νέο άλμπουμ “Bright Wide Colder” των LAST LEAF DOWN. Άνετα έπαιρνα το πρώτο αεροπλάνο που έβρισκα μπροστά μου (γιατί με περιτριγυρίζουν 5-6 από δαύτα…) κι έφευγα απλά και μόνον για να βρεθώ λίγο πάνω από τα σύννεφα και να χαζέψω τον ορίζοντα ενώ το απολαμβάνω.

Και η συνέχεια περιέχει μια, ευτυχώς, ομαλή προσγείωση, διότι εντάξει, κάτι καινούργιο δεν ακούς, τα παιδιά δεν ανακάλυψαν τον τροχό, αλλά το αποτέλεσμα είναι άκρως αρμονικό και δεμένο, παραπέμποντας πολύ σε Petter Carlsen, Anathema, Katatonia και ίσως Alcest.

Μια ενδιαφέρουσα μίξη shoegaze και post rock με καθαρά κι αξιοπρεπή φωνητικά.

Το άλμπουμ από την αρχή έως το τέλος δημιουργεί μια ταξιδιάρικη και ταυτόχρονα νοσταλγική διάθεση, αγγίζοντας τη μελαγχολία σε ανεπαίσθητο βαθμό. Ίσα που σε κάνει να νοιώθεις την παρουσία της τριγύρω χωρίς να σε ρουφά στα άδυτά της.

Το “Bright Wide Colder” που αποτελεί το δεύτερο μουσικό πόνημα των Ελβετών LAST LEAF DOWN κυκλοφορεί στις 30 Μαρτίου και σίγουρα θα ικανοποιήσει τους οπαδούς των progressive/ alternative rock ήχων. Μια ιδέα μπορείτε να πάρετε και από το “The Path” που ακολουθεί.

531