EMMURE: “Look at Yourself”

Με μοναδικό ιδρυτικό μέλος πλέον τον Frankie Palmeri (φωνητικά), οι Emmure φτάνουν αισίως στο έβδομο full length τους, το οποίο μάλιστα είναι και το πρώτο που δεν κυκλοφορεί μέσω της Victory, αλλά από την SharpTone (και διανομή στην Ευρώπη από τη Nuclear Blast, παρακαλώ).

Το σχήμα από το την Αμερική, δικαίως έχει αναδειχθεί στον χώρο του μοντέρνου, χοροπηδηχτού metalcore, μιας και όλα αυτά τα χρόνια έχει εξελιχθεί αρκετά και εκμεταλλεύεται σε μεγάλο βαθμό τις μουσικές τάσεις που μπορούν να ντύσουν το είδος, είτε αυτές έχουν να κάνουν με τον ευρύτερο (ας τον πούμε) ακραίο ήχο, είτε περιορίζονται μονάχα σε ηλεκτρονικά εφεδάκια που θυμίζουν post-hardcore νόρμες.

Το “Look at Yourself” διαθέτει κατά κύριο λόγο στακάτες συνθέσεις, που βασίζονται στον εφετζίδικο όγκο και την “massive” παραγωγή που, θέλοντας και μη, σε ξεσηκώνει. Βέβαια ενίοτε νιώθεις πως το αποτέλεσμα αγγίζει τα όρια του industrial, το οποίο σημαίνει πως στο album υπήρξε μια πιο “over the top” προσέγγιση. Από εκεί και πέρα, η όλη φάση έχει να κάνει με ενδελεχή beatdown, τα οποία διαδέχονται κάποια πιο metalcore ξεσπάσματα, με την γκρούβα να αποτελεί ίσως το βασικότερο συστατικό του δίσκου, δίπλα από το λαρύγγι-πολυεργαλείο του Palmeri.

Σε γενικές γραμμές, οι Emmure πράττουν αυτό που έκαναν και στις προηγούμενες δουλειές τους, αγκαλιάζοντας την πιο μοντέρνα χροιά της μουσικής τους, σπρώχνοντας τον ακροατή για να κουνήσει ακούσια και ρυθμικά το κεφάλι του, ώστε να περάσει ένα πολύ ευχάριστο μισαωράκι.

Οι λάτρεις της παλιάς nu metal σκηνής πάντως, που γουστάρουν και λίγη καφρίλα στο στερεοφωνικό τους, θα περάσουν τέλεια.

557

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1392 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.