4LT: “Puppet Syndrome Society”

H Αθηναϊκή πεντάδα 4LT κυκλοφορεί το πρώτο ολοκληρωμένο της ντεμπούτο, με τον εξαίσιο τίτλο “Puppet Syndrome Society”, τρία χρόνια μετά το πρώτο τους ΕΡ και τα πράγματα είναι πολύ ενδιαφέροντα.

Όντας και αυτή σε μια 90s φάση, συνδυάζουν την συνθετική δεινότητα των Pearl Jam, με κάποιες progressive Deftones ροπές και την χαρτωμένη φιλική γκρούβα των Incubus.
H παραγωγή είναι εξαιρετική και δυναμική, υπό την ηγεμονία του Δημήτρη Ντελή του Studio 222, και η μπάντα δουλεύει ρολόι χωρίς να σε αφήνει αδιάφορη εκτελεστικά.

Τα φωνητικά του Γιάννη είναι υψηλής ποιότητας, με σωστή προφορά, αλλά από την άλλη, δεν θα δώσουν κάτι νέο στο κίνημα. 

Ξεχωρίζω τα κομμάτια “Refugee”, το φουφαϊτερικό “Silence” και το σκοτεινό “Whisper” που ολοκληρώνει τα 35 λεπτά του “Puppet Syndrome Society” σε απόλυτη αρμονία.

Αν απλά ενδιαφέρεσαι για καλή μουσική, χωρίς να ψάχνεις το διαφορετικό (το οποίο σπάνια έρχεται στις μέρες μας), οι 4LT θα σε ικανοποιήσουν. Συνδυάζουν περίφημα τη σκληράδα με την ευαισθησία και θεματικά το album ακούγεται ιδιαιτέρως προσεγμένο.

Έχουν τα φόντα για καλύτερα πράγματα και ελπίζω στο μέλλον να μας τα δώσουν!

565

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2113 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.