HORISONT: “About Time”

Δυο χρόνια μετά από το “Odyssey”, οι Σουηδοί vintage rockers Horisont φαίνεται να ασχολούνται με κάτι πιο επίγειο, αλλά και πάλι στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, όπως αφήνει να εννοείται το όμορφο εξώφυλλο του “About Time” (ταξίδι στο χρόνο υποθέτω πως απεικονίζει).

Οι Horisont και πάλι ξεσηκώνουν ήχους βγαλμένους από το ξεκίνημα των Urriah Heep και των UFO, της 80s φάσης των Rainbow και των Survivor, έχοντας και λίγο από Judas Priest των πρώτων δίσκων και πάλι. Η παραγωγή μοιάζει να είναι αυθεντική της εποχής εκείνης, την οποία αναβιώνουν οι Σουηδοί και δημιουργεί ακόμα ομορφότερο κλίμα για τους νοσταλγούς του πρώιμου hard rock.

Ξεκινάει με φόρα στο “The Hive”, που κρύβει κάποιες υψίφωνες και δυναμικές κορώνες του Axel, και συνεχίζει με το γκρουβάτο “Electrical” και το “κρίμα-που-πέρασε-το-80” “Without Warning”.

Και πάλι δεν ξεχνούν την καταγωγή τους και γράφουν ένα κομμάτι στη μητρική τους γλώσσα (“Letare”) και στο “Night Line” θα βρεις ένα μικρό χιτάκι για να πλαισιώσεις την κασέτα που θα γράψεις για το επόμενο roadtrip σου (αν σου αρέσουν οι Journey ακόμα καλύτερα) και μια όμορφη μπαλάντα για το τέλος να φέρει το ίδιο όνομα με το album.

Οι συνθέσεις όλες έχουν κάτι να σου πουν και κολλάς με άλλο τραγούδι σε κάθε ακρόαση, ενώ και οι φωνητικές δυνατότητες του κύριου Axel λάμπουν σε όλη τη διάρκεια του “About Time”.

Οι Horisont είναι οι καλύτεροι copycats της αγοράς και συνθέτουν μια εξαιρετική αναβίωση του κλασικού hard rock, με μελωδίες ευκολομνημόνευτες, δεν αφήνουν όμως καμιά δική τους σφραγίδα. Το “About Time” είναι το πιο σημαντικό album τους και θα μείνει για αρκετό καιρό στην playlist μου.

526

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2108 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.