R.U.S.T.X.: “T.T.P.M.”

Ή αλλιώς “Travel Through Parallel Minds”.

Πρόκειται για το νέο album των κυπριακής καταγωγής R.U.S.T.X., μπάντα – συνέχεια των R.U.S.T. οι οποίοι μετά το αρκετά καλό full length “Forged in the Fire of Metal” του 2011 και κάποιες αλλαγές στο line up τους, κυκλοφόρησαν πρόσφατα τη νέα τους δουλειά.

Οι R.U.S.T.X.κινούνται στο χώρο του heavy / power metal με πολλές επιρροές κυρίως από την αμερικανική σχολή του είδους αλλά η ίδια η μπάντα δεν διστάζει να ενστερνιστεί στοιχεία και από άλλους χώρους, κυρίως του progressive metal. Καλή κιθαριστική δουλειά και δεμένο ρυθμικό background με αρκετά καλά φωνητικά (λίιιιγη μόνο προπονησούλα στην προφορά, τίποτα ιδιαίτερο) ενώ μου άρεσε η χρήση των keyboards της Κατερίνας Ξάνθου (η οποία συνεισφέρει και μέσω των φωνητικών σε κομμάτια όπως το “Kallikantzaroi” που αποτελεί αυτόνομη οντότητα μέσα στο album και βγάζει μια ενδιαφέρουσα prog πτυχή).

Το “T.T.P.M.” έχει αρκετές καλές στιγμές όπως τα Riotικά “Fire at Will” και “Too Late”, το “Frontier Heroes” που μου έφερε στο νου τους The Black League (λόγω των growl φωνητικών που θυμίζουν Taneli Jarva), το καθαρά hard rock “Journey Arrives”, το instrumental ομότιτλο track το οποίο είναι διαποτισμένο από Maidenικά αρώματα, το Priestικό “Brothers and Sisters ”, ενώ πολύ όμορφο το επίσης instrumental outro “Xeros (Never Forget)”, Savatageικής ακουστικής φύσεως.

Αξιόλογο album το “T.T.P.M.” των R.U.S.T.X., θα αρέσει σε πολλούς παλιακούς metallers. Μελετημένη συνθετικά δουλειά από μια μπάντα που τιμά τους πνευματικούς πατέρες της με ευσέβεια, καλαίσθητη, χωρίς ηχητικές αδυναμίες (η παραγωγή είναι άριστη). Άνετη ροή και οικείο συναισθηματικό υπόβαθρο, ειδικά από ακροατές που έχουν λιώσει τις δουλειές των προαναφερθέντων επιρροών. Ευελπιστώ εις ανώτερα, το πρόσημο είναι απολύτως θετικό.

549

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1163 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.