AVERSIONS CROWN: “Xenocide”

Τρίτο album για τους αυστραλιανούς deathcorers Aversions Crown οι οποίοι κυκλοφορούν μέσω της Nuclear Blast τη νέα τους δουλειά.

Μια μπάντα που κινείται στο χώρο του βίαιου brutal death. Δηλαδή πέφτουν πολλά μπινελίκια και τουλάχιστον ως προς το παρελθόν τους επιδεικνύουν και κάποιες τάσεις προς το grind, θυμίζοντάς μου πολλές φορές τους The Black Dhalia Murder, τους Carnifex και συναφείς χούλιγκανς.

Σαρωτική death metal riffολογική φόρμουλα, με εξωπραγματικό rhythm section (ως είθισται σε έναν καθώς πρέπει δίσκο ανάλογου ύφους) και λαρυγγική ερμηνεία ισοδύναμη με ενός δαίμονα πίσω από το μικρόφωνο.

Η μουσική των  Aversions Crown είναι δύσκολη και στριφνή. Άκρως τεχνική και με εμφανή την κατάρτιση των μελών που τους απαρτίζουν. Αν και περιέχει κάποια στοιχεία σπαστικής break φιλοσοφίας θεωρώ ότι η ένταξή τους σαν core μονάδα στο μουσικό χρηματιστήριο μάλλον θα ήταν ατυχής. Σίγουρα το death metal στοιχείο υπερτερεί εμφανώς και κομμάτια όπως τα “Cynical Entity”, “The Soulless Acolyte”, “Hybridization” και “The Oracles of Existence” (που θα μπορούσες να πεις ότι επεκτείνονται σε black ύδατα) είναι ατράνταχτα δείγματα. Από την άλλη υπάρχουν κομμάτια όπως το “Stillborn Existence” και “Cycles of Haruspex” που αναδύουν μια ιδιαίτερη μελωδική αίσθηση, αρομαντική μεν αλλα παθιασμένη και δυναμική.

Με ολοκάθαρο, διαυγή και απέριττο ήχο οι Aversions Crown κυκλοφόρησαν ένα αρκετά καλό σύνολο τραγουδιών και αν είσαι ακροατής που σου αρέσει το μουσικό ξυλοφόρτωμα, θα το απολαύσεις. Το “Xenocide” μου άρεσε συνολικά, αν και σίγουρα το ακροατήριο στο οποίο απευθύνεται είναι πολύ περιορισμένο. Έχει καλές στιγμές μέσα του που σε κάνουν να το συμπαθήσεις. Για υπερτεχνικούς και λίγο σαλταρισμένους εγκεφάλους.

516

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.