DDENT: “آكتئاب”

Ξέρω πως αυτόν τον καιρό ένας τέτοιος τίτλος δημιουργεί ανασφάλεια. Δεν είναι αυτό που νομίζεις όμως, αφού ektiheb σημαίνει μελαγχολία και αυτό είναι το πρώτο ολοκληρωμένο πόνημα των Γάλλων Ddent.

Οι Ddent είναι το ορχηστρικό ταξίδι του πολυοργανίστα Louis Lambert και του drummer Marc Le Saux και κινείται μουσικά μεταξύ post rock/metal και shoe gaze φάσεων, με ήχο παραπλήσιο των δικών μας We.own.the.sky, με λιγότερα όμως ξεσπάσματα.
 
Ηχογραφήθηκε στο Skyhammer Studio (Conan, Electric Wizard, Napalm Death) στο Liverpool και έτσι πήρε και λίγο από τη σκοτείνια της πόλης, με αποτέλεσμα μια ατμόσφαιρα απόκοσμη και φιλοσοφική.

Οι τίτλοι των κομματιών προέρχονται από αραβικούς ψαλμούς και περιγράφουν τη μελαγχολία ενός ποιητή-ιππέα, παρόλα αυτά αν δεν είσαι φίλος του είδους δεν θα σε βγάλουν από τα ρούχα σου.

Θα είναι σίγουρα καλή παρέα για ένα βιβλίο ή κάποιο video game, δεν θα απειλήσουν όμως τις πρώτες θέσεις του πάνθεου της post κουλτούρας.

543

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.