RIDE FOR REVENGE: “Thy Horrendous Yearning”

Οι Ride For Revenge  έχουν την αμφιλεγόμενη τιμή εδώ και 15 χρόνια να είναι ένα από τα πραγματικά ξεχωριστά σε ήχο black metal συγκροτήματα.

Και λέω αμφιλεγόμενη γιατί ξεχωριστό δεν σημαίνει και κατάλληλο για όλους, αν μη τι άλλο πολλοί ακούγοντας τους Φιλανδούς ξινίζουν κατευθείαν τα μούτρα τους.

Όχι, δεν είναι υπερχαοτικοί και προοδευτικοί, το αντίθετο, είναι τόσο αργοί και τίγκα στο μπάσο που είναι απορίας άξιο (και μαγκιά τους) που παραμένουν αυστηρά black συγκρότημα και δεν τους έχει οικειοποιηθεί ακόμα η doom/sludge σκηνή. Φανταστείτε δίσκο 45 στροφών των Beherit ή Archgoat να παίζει στις 33 στροφές με παραγωγή αντίστροφη του “….And Justice for All” (ba dum, tsss!!!) και περιορισμένα πιο γρήγορα περάσματα.

Προσθέστε κάτι σκηνικά με τον τραγουδιστή τους γυμνό (πουλί κανονικά έξω) με corpse paint και καρφιά να τραγουδάει από αναπηρικό καροτσάκι και όπως αντιλαμβάνεστε έχουμε μια μπάντα love (για λίγους) or hate (για τους περισσότερους).

Εφόσον η παρουσίαση απευθύνεται στους λίγους της πρώτης κατηγορίας ας περιοριστούμε στο ότι το “Thy Horrendous Yearning” είναι ένα άξιο και π(χ)οιοτικότατο (όσο γίνεται) άλμπουμ των Ride For Revenge και θα ικανοποιήσει πλήρως και τους έξι εν Ελλάδι οπαδούς τους.

484

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.