RUCKWATER: “Bonehead” EP

Οι Rückwater είναι μία 3μελής stoner-rock μπάντα με έδρα το Τάμπερε της Φινλανδίας.

Ιδρύθηκαν το 2010 και από τότε έχουν κυκλοφορήσει δυο EP, τα “So far out” (2011) και “What’s in the box” (2013). Με το πιο πρόσφατο πόνημα τους το οποίο ακούει στο όνομα “Bonehead” προσπάθησαν να αποδείξουν ότι δεν θεωρούνται τυχαία μία από τις πιο ανερχόμενες μπάντες του είδους στη χώρα τους.

Ο δίσκος ξεκινάει με το “Once More With Feeling” το οποίο είναι αρκετά γκρουβάτο με ωραία ελαφρά παραμορφωμένη κιθάρα στο μεγαλύτερο μέρος του, με τα φωνητικά ωστόσο, να κλέβουν την παράσταση. Στη συνέχεια έρχεται το “No Gain” το οποίο χαρακτηρίζεται από μία πιο punk αισθητική κι ένα πολύ πιασάρικο ρυθμό. 

Το “Labyrinth” (το οποίο προσωπικά αποτελεί και αγαπημένο κομμάτι από τον εν λόγω δίσκο) χαρακτηρίζεται στο πρώτο μισό από μελαγχολική ατμόσφαιρα ενώ στο δεύτερο μισό φαίνεται η μπάντα να ξεδίνει και να παρασύρεται από την γκρούβα της, ξεσπώντας με παραμορφωμένες κιθάρες και ντραμς που γκρεμίζουν.  

Επόμενο είναι το “Super Frustration με αρκετά thrashy riffing, δραστήριο drumming και  λασπωμένα φωνητικά. Πέμπτο στη σειρά έρχεται το ομώνυμο κομμάτι, με intro που ξεκινάει το μπάσο και στη συνέχεια συνοδεύεται από το βάρβαρο riffing της κιθάρας. Τα φωνητικά για ακόμη μια φορά είναι αψεγάδιαστα κι όσο aggressive αρμόζουν στον ήχο που προσπαθούν να εδραιωθούν οι Rückwater.

Τελευταίο τραγούδι του EP αποτελεί το “Flame Doesn’t Cast A Shadow”. Εδώ τα πράγματα γίνονται λίγο πιο περίπλοκα καθώς υπάρχει η αίσθηση ότι το έγραψε άλλη μπάντα! Τα φωνητικά είναι απολύτως διαφορετικά από τα προηγούμενα κομμάτια και οι κιθάρες  κινούνται σε πιο progressive μονοπάτια. Δυστυχώς αυτό κάνει άσχημο “μπαμ” στον ακροατή.

Όπως και να έχει όμως ο δίσκος είναι αξιοπρεπέστατος και η προσπάθεια των  Rückwater αξιέπαινη.

https://www.facebook.com/ruckwater
https://soundcloud.com/ruckwater

448