KEMEROV: "FMKD"

Πριν περίπου ένα χρόνο, κατάλαβα πως με την αρχή της δισκογραφίας των Kemerov, κάτι όμορφο ξεκινάει για μένα.

Ο χειμαρρώδης συνδυασμός death & roll (βλ. Entombed) και deathcore (βλ. Napalm Death) με ξεσήκωσε και μου θύμισε παλιές εποχές, που ξύπνησαν μέσα μου άκρατο headbanging και μνήμες συναυλιακών τραυματισμών.

Μετά το ομώνυμο τους ΕΡ, έρχεται το πρώτο τους ολοκληρωμένο πόνημα, με τίτλο “FMKD”, συνεχίζοντας λίγο πολύ από εκεί που είχε μείνει.

Μην ψάχνεις νεωτερισμούς και φρου φρου, γιατί θα απογοητευτείς. Είναι παλαιομοδίτικο, αλλά όχι στενόμυαλο, με τις μελωδίες να πλέκονται περίφημα με το θυμό των φωνητικών, με αποτέλεσμα οδοστρωτηριακό.

Αυτή τη φορά ακούγεται μεγαλύτερη αγάπη προς τους d-beat ρυθμούς, γεγονός που κάνει ακόμα πιο προσιτούς τους Kemerov.

Κόσμο και ντουνιάς έχει ασχοληθεί με την ηχογράφηση και την παραγωγή του, με τον Πάρη Φράγκο (Tuber) να επιμελείται της ηχογράφησης των τυμπάνων και τον κύριο Εμμανουήλ Τσελέπη στη μίξη και το mastering, με το αποτέλεσμα να είναι όσο βρώμικο χρειάζεται, ενώ και το πολεμικού χαρακτήρα εξώφυλλο προσθέτει πόντους.

Στη Βόρεια Ελλάδα ένας νέος μουσικός κίνδυνος κυκλοφορεί.

559

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.