INHIBITIONS: “Flames Of Desolation”

Χιόνια και κρύο, καιρός για τρείς, έτσι;

Όμορφος και τρισχαριτωμένος καιρός για λίγο καλό metal. Αποχρώσεως; Χμ, μια που ο κοινός ουρανός είναι λευκός, ας μαυρίσω τον δικό μου με λίγο black metal, εγχώριας καταγωγής και νόστιμου σαν ηπειρώτικη φέτα.

Οι Inhibitions είναι μια αθηναϊκή black metal μπάντα η οποία μετά από ένα demo, ένα EP και το debut LP τους “Η κατάντια κατάντησε όμορφη” το 2012, επανέρχονται με το δεύτερο full length album τους, “Flames Of Desolation”, μια πολύ καλή προσπάθεια στο ύφος που αντιπροσωπεύει.

Πολύ καλή κιθαριστική δουλειά που μου έφερε στο νου κάποιους προσωπικούς μουσικούς έρωτες μου, όπως τους A Canorous Quintet του φοβερού και τρομερού “Silence of the World Beyond ” στα “Depression Fog” και “Murder In The Dark” και τους Dissection των δυο πρώτων LP τους (όχι ότι αυτά που ακολούθησαν ήταν άσχημα, κάθε άλλο, απλά ήταν διαφορετικών διαθέσεων και ύφους αν και πάλι χωμένα πλήρως στο death / black αυθεντικό στιλ τους) οι οποίοι “ξεπετάγονται” διαρκώς ανάμεσα σε όλες τις συνθέσεις, άλλες φορές ως κυρίαρχο δομικό στοιχείο των riffs και άλλες φορές ως μεταφορικές γέφυρες.

Το album των αθηναίων blacksters έχει κι άλλες καλές στιγμές διακριτών επιρροών. Οι Old Man’s Child στο “Hatered Lead My Way”, οι Limbonic Art στα “Σπασμένο Γυαλί στο Λαιμό σου” (ρομαντισμός, όχι αστεία) και “Fuck Your God” (με τον άριστο Sodomικό επίλογό του),  το πάρα πολύ όμορφο μελωδικό funeral θέμα του “Rape My Soul” και πολύ καλή απόδοση στη διασκευή του “Walk the Path of Sorrow” των Satyricon, χωρίς φυσικά να υπάρχει ουδεμία υποψία ή απόπειρα αντιγραφής (το να αποτίει μια μπάντα φόρο τιμής στα αγαπημένα της ακούσματα δεν είναι μεμπτό και οι Inhibitions αφήνουν την έκδηλη λατρεία τους προς τους μέντορές τους να ξεχυθούν αδίστακτα με τιμιότατα αποτελέσματα).

Εξαιρετική ρυθμική δουλειά με άριστο, γεροδεμένο όσο και ακριβές drumming που καταφέρνει να τιθασεύει το όποιο συνθετικό χάος (κοινώς, δεν χάνεις σε καμιά στιγμή το τόπι κατά την ακρόαση, όλα ακούγονται ολοκάθαρα και διαυγή, η ηχητική παρουσίαση του black metal της μπάντας είναι άριστη, χωρίς πρίμα διατρητικές για το τύμπανο συνέπειες, λεπτομερής και μαλακός ήχος που εξυπηρετεί την ανάδειξη όλων των πολύ καλών μελωδικών στοιχείων) και αρκετά καλά μοχθηρού ύφους φωνητικά που είναι επαρκέστατα για το στιλ που ακολουθείται

Δεν υπάρχει κάποια εμφανής αδυναμία στο υλικό του “Flames Of Desolation” και οι Inhibitions δικαιούνται απόλυτα τον τίτλο ενός πολύ ελπιδοφόρου σχήματος. Ιδιαίτερη μελωδική αισθητική, συνθετική σαφήνεια χωρίς αποπροσανατολισμούς με τελικό αποτέλεσμα έναν πολύ ευχάριστο μελωδικό black metal δίσκο που με ικανοποίησε πλήρως. Φυσικά ηχητικά περιθώρια βελτίωσης πάντα υπάρχουν, οπότε εγώ εύχομαι σύντομη επαναφορά με ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Ταλέντο υπάρχει και είναι ολοφάνερο. Χίλια μπράβο για την προσπάθεια, αξίζετε ασυζητητί τις αυτιές και την προσοχή του ακροατηρίου.

597

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1164 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.