ALL THEM WITCHES: “Sleeping Through the War”

Με την πρώτη κιόλας ακρόαση κατάλαβα πως το νέο album των Αμερικανών All Them Witches θα έχει μια θέση στην τελική εικοσάδα του 2017!

Θα μου πείτε “δεν είναι πολύ νωρίς,  ρε Μαρσέλο”; Σας εγγυώμαι όμως, πως μετά από πολλές χορταστικές ακροάσεις, σε καμιά περίπτωση η εισαγωγική μου πρόταση δεν μπορεί να θεωρηθεί υπερβολή.

Δυο χρόνια μετά το υποδειγματικό “Dying Surfer Meets His Maker”, επιστρέφουν να πάρουν τα λίγα σώβρακα που ίσως να τους είχαν ξεφύγει.

Με εξαιρετική παραγωγή, κομματάρες σε σχεδιασμό κι εκτέλεση, και μια μουσική, τόσο μοναδική που αν την ταμπελιάσεις/ τσουβαλιάσεις στην κατηγορία stoner, θα πρέπει να οδηγηθείς την αυγή της επόμενης ημέρας στην αγχόνη.

Το “Sleeping Through The War” περιέχει όλα αυτά που ζητάς από ένα αριστούργημα. Όσα αγάπησες στα 90s (από τον Mark Lanegan και τους Screaming Trees ως τα υψηλά κλιμάκια του heavy rock, και από τους Sonic Youth ως τους Fun Lovin’ Criminals) και τα 70s (βλέπε kraut και space/psych rock), ακόμα και τραγουδιστική πρόζα, όπως τη δίδαξε ο Gil-Scott Heron, όλα σε μικρές έξυπνες δόσεις που σαν τουβλάκια lego ορθώνουν ένα καθόλα προσωπικό στυλ.

Το κομμάτι “Don’t Bring me no Coffee” θα το κρατήσω ως τα τέλη του έτους στην playlist μου, ενώ με τα “Bruce Lee”, “Am I Going up”, “Alabaster” και “Guess I’ ll go live on the Internet” (δώσε φυσαρμόνικα, μόρτη μου) δεν προλαβαίνω να αλλάζω πάνες.

Δεν είναι δίσκος αυτό, επίδειξη ισχύος είναι!

476

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.