LORD VIGO: “Blackborne Souls”

Ας τους πάρουμε από την αρχή μιας και θα τους δούμε στο φετινό Up the Hammers Festival.

Οι Lord Vigo δημιουργήθηκαν τέλη καλοκαιριού του 2014 και μέχρι τώρα έχουν ένα μόνο EP, ονόματι “Under Carpathian Sun” και μας προσφέρουν ένα σκοτεινό Epic Doom Metal με πολλά χαρακτηριστικά των 90’s Bathory και των Solitude Aeturnus.

Σε ελάχιστες μέρες όμως κυκλοφορούν το παρθενικό τους τέκνο με το όνομα “Blackborne Souls”. Είναι ένας δίσκος που πατάει γερά στις γραμμές των εμπνευστών των Lord Vigo που αναφέραμε πιο πάνω, είναι αρκετά αργός στην μεγαλύτερη διάρκειά του, χωρίς όμως να είναι ογκώδης και βαρύς πάντα, έχει μελωδικά σημεία με καταπληκτικά riff και είναι τόσο επικός που σου βγάζει έναν σκοτεινό ιππότη από μέσα σου. Στο όλο αργόσυρτο σύνολό του, ευτυχώς, έχει 2 κομμάτια τα οποία ξεχωρίζουν για την επική τους δυναμική, για την πιο αυξημένη ταχύτητα τους και για το κοπάνημα που σου προσφέρουν. Δεν είναι άλλα από τα “Ishtar II – Hail Me Fire In The Night” και “Eternal Saviour”.

Χαρακτηριστική η φωνή του Vinz που φέρνει πολύ σε Quorthon (εποχή Hammerheart) ενώ οι Lord Vigo δεν ξεφεύγουν καθόλου από τα μεγάλα σε διάρκεια κομμάτια.

Αξιόλογη δουλειά που σίγουρα θα με κάνει να τους δω στο Up the Hammers με απόλυτη ευχαρίστηση και με μπίρα στο χέρι.

493

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.