NICK OLIVERI: “N.O. Hits at All VOL.1” EP

Η μουσικά αρρωστημένη φιγούρα του Nick Oliveri, είναι λίγο-πολύ γνωστή στους περισσότερους.

Χάρη σε αυτόν οι Kyuss και οι Queens of the Stone Age απέκτησαν την desert punk σπιρτάδα τους, ενώ στη solo καριέρα του έχει συμμετάσχει σε πάμπολλα τραγούδια άλλων σχημάτων, είτε κάνοντας guest φωνητικά, είτε απλά ως μπασίστας.

Ο Oliveri λοιπόν, αποφάσισε να αποτυπώσει την 25χρονη πορεία του σε μια σειρά από EP, τα οποία θα περιλαμβάνουν αρκετές από τις συμμετοχές του σε άλλες μπάντες και στις 27 Ιανουαρίου θα κυκλοφορήσει το πρώτο μέρος. Τουτέστιν, για μια ακόμη φορά, ο εν λόγω αντισυμβατικός μουσικός, κινείται κόντρα στο ρεύμα κι αντί να κυκλοφορήσει ένα best of της συνολικής καριέρας του, συγκεντρώνει τα guest που έχει κάνει από εδώ κι από εκεί και τα παραδίδει στους fan του!

Η αλήθεια βέβαια είναι πως το εν λόγω project θα είχε πολύ περισσότερο ενδιαφέρον άπαξ κι έβγαινε ως ολοκληρωμένο full length/ συλλογή κι όχι σε συνέχειες, αλλά η όλη κίνηση ταιριάζει απόλυτα με το στιλ και τις επιλογές του Oliveri σε ό,τι αφορά τη μουσική βιομηχανία.

Το πρώτο μέρος του “N.O. Hits at All” (εμπνευσμένος τίτλος, αν μη τι άλλο), περιλαμβάνει τα κομμάτια “Lockdown” από Komatsu, “Anything and Everything” από Death Acoustic, “Revenge” από Winnebago Deal, “Speedfreak” από Svetlanas, “Time to think/ Surf & Destroy”  ξανά από Death Acoustic και “Eccentric Man” από Ken Pustelnik’s Groundhogs (των οποίων το όνομα έχει τυπωθεί λάθος (?) στο album και φέρονται ως Knik’s Grounden Pustelhogs).

Σχολιασμός των τραγουδιών είναι περιττός, μιας και η όλη ιδέα του project είναι πολύ συγκεκριμένη και εστιάζει στο να συλλέξει στιγμές κι όχι στο να παρουσιάσει κάτι ολοκληρωμένο από πλευράς σύνθεσης.

Αν είστε fan της punk λογικής του Oliveri, έτσι όπως μας συστήθηκε στους Queens of the Stone Age, στους Kyuss, στους Dwarves και στους Mondo Generator, το εν λόγω EP θα σας χαρίσει μια 19λεπτη δόση, χαρακτηριστική της τρέλας που κουβαλάει αμερικανός πολυοργανίστας.

Εάν δε, δηλώνετε ορκισμένοι οπαδοί του 45χρονου καλιφορνέζου το “N.O. Hits at All VOL.1”, αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αποκτήσετε τραγούδια που μέχρι πρότινος ήταν σκορπισμένα σε αμέτρητες κατευθύνσεις, με μερικά από αυτά να είναι δυσεύρετα.

Μια κυκλοφορία-σφηνάκι από τη Heavy Psych Sounds Records, η οποία σίγουρα δεν είναι απαραίτητη στο μέσο ακροατή, αλλά παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ως project.

485

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.