ENDLESS FLOODS: “II”

H Bordeaux, πόλη της Γαλλίας, εκτός από καλό κρασί και ποδοσφαιρική γενέτειρα του Zinedine Zidane, φαίνεται να διαθέτει και μουσικό “βόθρο”.

Από κει αναδύθηκαν πριν λίγα χρόνια οι Endless Floods, που μετά το ομώνυμο ντεμπούτο τους και ένα split με τους Ολλανδούς Uur, επιστρέφουν με το “ΙΙ”.

Αν σε συγκινούν τα μονολιθικά sludge/doom τύμπανα και ρυθμοί αλλά σε drone tempo και κάποια ambient περάσματα, σίγουρα θα βρεις τους Γάλλους ενδιαφέροντες. Αν στα ακούσματα σου έχεις τους Neurosis, Sunn O))), Boris και τους “ανώμαλους” Swans, τότε είσαι ήδη αρκετά ανοικτό μυαλό για να σου φανεί το εγχείρημα τους απλό.

Η αλήθεια είναι πως στην αρχή το “Ιmpasse” που ανοίγει το δίσκο με κούρασε με τον αργόσυρτο ρυθμό του, όμως το πείσμα μου να συνεχίσω να ακούω με αμείωτη την προσοχή με αποζημίωσε.

Μπορεί να μην αλλάζουν την σκηνή ριζικά, είναι όμως μια καλή προσθήκη σε αυτή.

448

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2108 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.