ABSENT IN BODY: “Absent In Body”

Δυο πράγματα για τη σωστή κατανόηση/ απόλαυση του LP “ABSENT IN BODY”: αποχή φωτισμού και αποφυγή οποιουδήποτε άλλου ηχητικού ερεθίσματος, καθώς μπορεί να χαλάσει τη στιγμή σας μαζί του. Αλλιώς μη μπείτε καν στο κόπο να το ακούσετε.

Η αίσθηση του χρόνου χάνεται, ο χώρος υπάρχει μόνον σαν υλιστικό κέλυφος του ήχου και η απουσία κάθε ίχνους από οποιοδήποτε άλλο γήινο στοιχείο δημιουργεί ένα σκοτεινό και ταυτόχρονα εσωτερικό τριπάρισμα 20 περίπου λεπτών.

Αυτό το μουσικό καλλιτέχνημα είναι αποτέλεσμα μιας ξεχωριστής συνεργασίας ανάμεσα στους Scott Kelly (Neurosis), Mathieu Vandekerckhove (Syndrome/ Amenra) και Colin H Van Eeckhout (Amenra/ CHVE), που επιχειρούν να παραλληλίσουν νοητά τη φυσική υπόσταση με την απουσία, το φως με το σκοτάδι και την ομορφιά με την ασχήμια, μέσα σε ένα ονειρικό ταξίδι που αμφιταλαντεύεται μεταξύ πνευματικής βύθισης και εφιάλτη. Γιατί πολλές φορές τα όρια ενός μέτρου δεν είναι τίποτε παραπάνω από διαύλους επικοινωνίας και μέσα ανάλυσης καταστάσεων, τις οποίες προτιμούμε να εξηγήσουμε με συνέπεια από το να βιώσουμε με κάθε άλλη αίσθηση που θα μπορούσαμε να είχαμε αναπτύξει απορροφώντας την ουσία τους.

Το LP “ABSENT IN BODY” θα κυκλοφορήσει μόνο σε 500 βινύλια στις 20 Ιανουαρίου του 2017 και αποτελεί το πέμπτο και τελευταίο κομμάτι μιας σειράς συνεργασιών που φέρουν τον τίτλο “The Abyss Stares Back”, των οποίων τη διανομή υπογράφει η Hypertension Records. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ηχογραφήσεις έγιναν σε μια σειρά από διαφορετικές τοποθεσίες, χωρισμένες σε διαφορετικές ηπείρους και χρονικές ζώνες μεταξύ του 2015 και 2016.

477