RANGER: “Speed and Violence”

Τα είχαμε ξαναπεί και πέρσι για τους Φινλανδούς Ranger, οι οποίοι ξέσκισαν τα αυτιά μας με το καταπληκτικό “Where Evil Dwells”.

Φέτος όμως είπανε να κλείσουν την χρονιά με μια ακόμα καταιγιστική δίσκαρα υπό το όνομα “Speed and Violence” και ο τίτλος κάθε άλλο παρά άκυρος είναι, μιας και σε βάζει κατευθείαν στο νόημα του δίσκου χωρίς καν να το ακούσεις.

Κι εδώ είναι που θα γίνω γραφικός. Κυκλοφορία παντελονάτη, μουστακαλίδικη, αντρίκια και πάνω απ’ όλα χυδαία. Μπλέκοντας το Speed Metal της τσιρίδας και του κοπανήματος με την μοδάτη φάση του New Wave of Traditional Heavy Metal παίρνουμε αυτό που λέγεται Ranger.

Δίσκος που αποδίδει σε μέγιστες ταχύτητες, με intro ξερό που βαράει κατευθείαν στο ψητό και με παραγωγή τόσο βρώμικη όσο και ο ιδρώτας που χύνεις από το χτύπημα. Είναι αυτό το Speed Metal που ακούγεται ακατέργαστο από τους ενισχυτές τους και βγαίνει αβίαστα από τον εσωτερικό τους κόσμο. Μπλέκουν και το στοιχείο που λέγεται N.W.O.T.H.M. και οι κιθάρες πετάνε φλόγες από τα δίσολα με τα οποία ντύνουν κάθε ένα κομμάτι. Στο μικρόφωνο, ο Dimi, ειδικεύεται στις τσιρίδες που κάθε άλλο παρά ενοχλητικές είναι αλλά σου δίνουν την κατάλληλη ενέργεια να μπεις στο pit και να ισοπεδωθείς.

Ναι, οι Ranger είναι από τις μπάντες διαμάντια της εποχής μας, είναι αληθινοί, ντόμπροι και παντελονάτοι.

Σήμα κατατεθέν, ο Arnold Schwarzenegger… βλέπε το μπλουζάκι του Ville.

460

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.