MORDSKOG: “XIII”

Κι όμως υπάρχει κλασικό black metal που διαβάζεται το logo του συγκροτήματος!

Οι Μεξικάνοι Mordskog κυκλοφορούν τις πρώτες μέρες του νέου έτους το ντεμπούτο τους κι ευελπιστούν να πιάσουν από την αρχή μια καλή θέση στη βιτρίνα της σύγχρονης σκηνής.

Το “XIII” είναι αρκετά μακριά από τον Αμερικάνικο και δη μεξικάνικο ήχο που συνήθως παρουσιάζεται τραχύς και πλησιάζει περισσότερο τις πρώτες μέρες του ευρωπαϊκού black metal. Τα riff είναι παγωμένα και απόκοσμα, ο ήχος βγάζει μια μυστικιστική αίσθηση που διανθίζεται από κάποιες ψαλμωδίες και ακουστικά περάσματα, τα φωνητικά είναι τραχιά και όπου υπάρχουν καθαρά απλά απαγγέλουν στίχους δημιουργώντας μια αντίθεση που πετυχαίνει να τονώσει τα πιο ακραία μέρη. Στη συνθετική πλευρά έχει γίνει εξαιρετική δουλειά με τραγούδια σαν το “Mors Est Vitae Essentia” να κάνουν την ακρόαση απαραίτητη, χωρίς σε καμιά περίπτωση να υστερούν τα υπόλοιπα.

Τώρα που η Νορβηγία έχει ξεχάσει τις ρίζες της και γενικότερα όλο και περισσότερα συγκροτήματα ψάχνονται να προσφέρουν το καινούργιο στον ήχο, είτε σε μελωδικούς είτε σε πιο ακραίους δρόμους, αυτές οι κλασικές κυκλοφορίες είναι βάλσαμο νοσταλγίας για τα αυτιά. Το “XIII” είναι ένας black metal δίσκος που έχει τις ρίζες του 20 χρόνια πριν αλλά ακούγεται φρέσκος και πολλά υποσχόμενος. Καλά μας μπαίνει το ’17.

511