SEDE VACANTE: “Skies Infernal”

Οι Sede Vacante δημιουργήθηκαν το 2013 στην Καβάλα. Πρόκειται για ένα μουσικό ντουέτο αποτελούμενο από τους Mike Tiko (guitars/ vocals) και την Constantine Alex (vocals), το οποίο καταπιάνεται με το goth ιδίωμα.

Η πρώτη τους δισκογραφική απόπειρα κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Pride & Joy Music κι έχει τίτλο “Skies Infernal”. Ήδη από το cover όσο και από την επιλογή του τίτλου, πρόκειται για μία δουλειά που από την ώρα που θα την πιάσεις στα χέρια σου, σε κερδίζει η προσεγμένη αισθητική της και δημιουργεί ενδιαφέρον για την ατμόσφαιρα που χτίζει, ενώ τη στηρίζει πλήρως και ως περιεχόμενο από το πρώτο λεπτό, με το επιβλητικό ομώνυμο κομμάτι το οποίο ανοίγει και το album.

Προσεγμένες συνθέσεις και προσεγμένες εκτελέσεις έρχονται να συνοδευτούν από παραγωγή που αναδεικνύει τη δουλεία τους και εν γένει, ένα κλίμα επαγγελματισμού που δε βλέπουμε συχνά σε debut δουλειές. Στα δέκα κομμάτια του δίσκου τα φωνητικά εναλλάσσονται μεταξύ τους, male και female, έχουν αρκετή μελωδία και catchy riffs που εύκολα μένουν στον ακροατή. Στο αποτέλεσμα φαίνεται ότι η δουλειά αυτή είναι προσεγμένη στη λεπτομέρεια και αυτό έχει και το ανάλογο αποτέλεσμα.

Η μίξη έγινε από τον Fotis Bernardo, ενώ το mastering έγινε στη Σουηδία από τον Jens Bogren που έχει συνεργαστεί με πολλά μεγάλα ονόματα της metal σκηνής και το εξαιρετικό εξώφυλλο είναι δουλειά του Gustavo Sazes (Arch Enemy,Firewind, Gus G., James Labrie).

Στο σύνολό του, ο δίσκος αποτελεί μία πολύ ενδιαφέρουσα νέα πρόταση, ιδίως για τους φίλους της goth σκηνής αλλά όχι μόνο.

Να τον ακούσω; Nαι, άκουσέ τον. Ακόμα κι αν έχεις αφήσει τα Within Temptation μπλουζάκια σου από καιρό στη ντουλάπα, αυτό που θα ακούσεις θα σε ικανοποιήσει.

684

Avatar photo
About Φανή Τσουκαλά 171 Articles
Γεννήθηκε και μεγάλωσε [με γαλλικά και πιάνο(και μπαλέτο)] στη μαγευτική Αθήνα. Οι σχέσεις της με την rock και metal σκηνή ξεκίνησαν στο δημοτικό, με τη μία κασέτα που κυκλοφορούσε στο σχολείο, ηχογραφημένη από ραδιόφωνο, Λιωμένο Παγωτό από τη μία, Smells Like Teen Spirit από την άλλη. Η πρώτη κασέτα που αγόρασε παρόλ’ αυτά, ήταν Iron Maiden με Di Anno. ‘Έκτοτε έχει βρεθεί σε διαφορετικούς ρόλους, από τον πιο enthusiast θαυμαστή της νέας prog σκηνής, έως τον θιασώτη των Clutch. Σπανίως γράφει για πράγματα, εκτός αν θεωρεί ότι αξίζει να γραφτούν. Ονειρεύεται να βγει στη σύνταξη και να πάρει πτυχίο στην αστροφυσική, καθώς τα Ηumanities και τα Economics and Business που έχει ασχοληθεί μέχρι τώρα, τα βρίσκει βαρετά απέναντι στο αχανές σύμπαν. Επιλογές καριέρας: αιώνια φοιτήτρια.