NAKED STAR: “Ancient Rites”

Ολοκαίνουργιο group οι Naked Star, πνευματικό τέκνο της συνεργασίας των Tim Schmidt (Seamount) και Jim Grant (Vampyromorpha), που μάλλον δε χόρτασαν doom με τις μπάντες  τους και είπαν να φτιάξουν άλλη μια για να παίξουν λίγο ακόμα.

Την άνοιξη του doom έτους που διανύουμε (γιατί με τόσους θανάτους δε ξέρω πως αλλιώς να το χαρακτηρίσω), το duo αυτό κυκλοφόρησε το πρώτο του EP σε ένα δεκάιντσο και προκειμένου να μη χάσει το deadline του σωτήριου (των ψυχών) έτους 2016, χωρίς καμία καθυστέρηση προχωράει στο πρώτο full length του, με τίτλο “Ancient Rites”. 

Τα φωνητικά αναλαμβάνει ο Jim Grand κι ομολογώ ότι μου φέρνουν πολύ έντονα στο μυαλό τον JB (Grand Magus). Για όλα τα υπόλοιπα όργανα, υπεύθυνος είναι ο πολυτάλαντος Tim Schmidt.

Μουσικά το album δεν έχει να προσφέρει τίποτα ιδιαίτερο παρά μόνο Heavy Doom στο ύφος των Black Sabbath (φυσικά), Count Raven, Saint Vitus κτλ. Όλα τα τραγούδια σου αφήνουν την αίσθηση ότι κάπου τα έχεις ξανακούσει. Δε μιλάμε βέβαια για κακό δίσκο, αλλά για μια παντελής έλλειψη κάθε πρωτοτυπίας που θα μπορούσε να προσφέρει αυτό το κάτι παραπάνω και να κάνει πιο ενδιαφέρουσα την ακρόαση. Κάποια καλά riff εδώ και εκεί (όπως στο “Bound To Hell” ας πούμε), δεν αποτελούν κανόνα αλλά μάλλον εξαίρεση σε ένα μονοδιάστατο άκουσμα.

Το album θα κυκλοφορήσει σε cd μέσω της The Church Within Records και σε βινύλιο μέσω της Voice Of Azram. Μόνο για ορκισμένους οπαδούς του ήχου. Και δε θυμάμαι αν το έγραψα αλλά οι Naked Star παίζουν doom… Heavy Doom…

503