CRIMSON MOON: “Oneironaut”

Οι Crimson Moon είναι το solo project του Scorpios Androctonus ο οποίος είναι περισσότερο γνωστός σαν περιστασιακό μέλος σε μπάντες όπως οι Melechesh, Ancient και Zemial μεταξύ άλλων και παρά τα περισσότερα από 20 χρόνια ύπαρξης του γκρουπ έχουν 3 μόλις άλμπουμ.

Μέχρι τώρα δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, μία ακόμα καλή αλλά όχι εξαιρετική black metal οντότητα, αλλά με το “Oneironaut” πλέον ανεβαίνουν επίπεδο. Όχι, δεν ανακαλύπτουν ξανά τον τροχό, αλλά μέσα στα πλαίσια του συμβατικού μαυρομέταλλου εδώ έχουμε να κάνουμε με μια κυκλοφορία άριστης ποιότητας.

Παλιομοδίτικο κατά βάση, ατμοσφαιρικό στο μεγαλύτερο μέρος του αλλά όχι χαλαρό, το “Oneironaut” διυλίζει πολλές επιρροές και εμπειρίες του ιδιώματος, από σκανδιναβικά στοιχεία, πιο “μπασάτα” μεσογειακά black riff, ανατολικά folk περάσματα και παραδοσιακά όργανα όπως κρητική λύρα, αλλά με μέτρο και χωρίς να περνάει ποτέ τα σύνορα στο καθαρό folk black.

Το ατού αυτής της κυκλοφορίας είναι πως καταφέρνει να είναι σχετικά προοδευτική αλλά χωρίς να ξεφεύγει και παραμένει προσβάσιμη και σε πιο casual ακροατές που γουστάρουν ατμόσφαιρα αλλά όχι σε σημείο να νομίζεις ότι έχεις πάρει μανιτάρια, ενώ ταυτόχρονα κρατάει ατόφιο τον παραδοσιακό κιθαριστικό heavy χαρακτήρα που αποζήτα ο μέσος  μεταλλάς. Προτείνεται λοιπόν  χωρίς ενδοιασμούς σε κάθε οπαδό πιο mainstream μαυρομεταλλικών ακουσμάτων ή και γενικά σε όσους γουστάρουν ατμοσφαιρικό metal κάθε είδους, απλά μην περιμένετε κάτι εξωπραγματικό.

561

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.