SPOOKY REDRUM: “The Illusion of Time”

Μετά από πολλά χρόνια ζύμωσης, οι Spooky Redrum, μουσικό καταφύγιο της Νεφέλης Σταμ, καταφέρνουν να υλοποιήσουν το ντεμπούτο album τους “The Illusion of Time”, το οποίο μάλιστα θα παρουσιάσουν ζωντανά στο An Club στις 5 Ιανουαρίου.

Η μουσική που καλλιτεχνούν οι Spooky Redrum μπορεί, εν συντομία, να περιγραφεί ως θεατρική rock. Από την ατμόσφαιρα των cabaret, τη μουντάδα της post-punk και το ρομαντισμό της new wave, ως τη neo-folk, τα blues (όπως εκφράζονται από το κιθαριστικό σόλο στο “Now I’m dead”) και την alternative των Walkabouts, το album αυτό θα ικανοποιήσει φίλους των Nick Cave, Leonard Cohen και Dresden Dolls, μεταξύ άλλων.

Το βιολί του Άγγελου Μαστραντώνη είναι το σημείο συνάντησης όλων των κομματιών που με την νεοαναγεννησιακή του υφή, δίνει μια κλασική αρχοντιά στην όλη παραγωγή του δίσκου. Στο μεγαλύτερο μέρος του, το “The Illusion of Time”, κινείται σε low tempo ρυθμούς, αλλά έχει και κάποια δυνατά ξεσπάσματα (“One of these days”, “Easy Hours”), ενώ τα αισθαντικά φωνητικά της Νεφέλης, άλλοτε είναι πολύ μελωδικά κι άλλοτε πλησιάζουν την πρόζα, όμως θα ήθελα πιο προσεκτική την προφορά της αγγλικής γλώσσας.

H ηχογράφηση έγινε από τον Πάνο Τσεκούρα (γνωστό από τους Mani Deum), η μίξη από τον Στέλιο Κουπετώρη, ενώ το mastering έχει αναλάβει ο Jason Mitchell, που έχει δουλέψει με ονόματα όπως Ozric Tentacles και Franz Ferdinand. H παραγωγή έχει λειτουργήσει υπέροχα κι όλα τα συμμετέχοντα όργανα έχουν τον κατάλληλο χώρο για να αναπνεύσουν και να μπορέσουν να σε πείσουν για την παρουσία τους. Σαν highlight θα επιλέξω το “Divine Clock” με τη συμμετοχή της Θέκλας Γαΐτη.

Το “The Illusion of Time” καταφέρνει να μεταφέρει τη σκέψη μου σε σκηνικό κάποιου παραμυθιού κι αν αυτός ήταν ο στόχος των Spooky Redrum, τότε well done και περιμένω πολύ καλύτερα πράγματα στο μέλλον.

551

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.