DEATH BY FUNGI: “In Death Of” EP

Βλέποντας το όνομα του γκρουπ το έπαιζα 50/50 να είναι είτε κάτι σε κλασμένο sludge ή σκανδιναβικό death metal, αλλά τελικά πήρα τα @@ μου γιατί οι Ινδοί Death By Fungi παίζουν απροσδόκητο σύγχρονο hardcore.

Και το απροσδόκητο δεν πάει στο ότι παίζουν hardcore, η σκηνή της νοτιοανατολικής Ασίας είναι πλούσια και θρυλική άλλωστε, αλλά στο ότι σε αντίθεση με τα κλισέ της περιοχής που θέλουν τη σκηνή να παράγει κυρίως fastcore/power violence γεύσεις, το τρίο από τη Mumbai κινείται σε Deathwish μονοπάτια. Τα 11 λεπτά του EP ζέχνουν The Hope Conspiracy και παλιούς Code Orange Kids αλλά ξεφεύγουν κιόλας, ειδικά στο τελευταίο track, σε πιο χαρούμενες φάσεις που φλερτάρουν με Alexisonfire και τα συναφή.

Μόνο αρνητικό που βρίσκω είναι αυτή η απότομη αλλαγή διάθεσης από “θα σας σκοτώσω όλους” σε “έχει ήλιο, πάω για skate με την κοπέλα μου”, αλλά αν παραβλέψουμε αυτό, για πρώτο EP, από μια χώρα με μικρή (εξ’ όσων γνωρίζω) παράδοση στη συγκεκριμένη μορφή του είδους, το “In Death Of” είναι αξιολογότατο. Μόνο σε ψηφιακή μορφή βέβαια, αλλά οι φαν του είδους στηρίξτε άφοβα.

475

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.