CONDENADOS: “The Tree of Death”

Τι ξέρουμε από τη Χιλή; Υψίπεδα, Ιβάν Ζαμοράνο και Procession.

Κρατήστε αυτούς τους τελευταίους, γιατί οι συμπατριώτες τους Condenados μοιράζονται ηχητικά μονοπάτια με εκείνους.

Οι Καταδικασμένοι, όπως μεταφρασμένοι θα λεγόντουσαν στη χώρα μας, παίζουν επικό doom metal για τους φίλους των πρώιμων Cathedral, Candlemass και Solitude Aeturnus. Από το εξώφυλλο (από το χέρι Ιταλού καλλιτέχνη που έχει πινελιάσει και για τους Manilla Road) καταλαβαίνει κανείς πως έχουμε να κάνουμε με ατμόσφαιρα και στιχουργική που δανείζεται και επηρεάζεται από την Αγία Γραφή, ενώ η παραγωγή ακούγεται σαν να έχεις πάρει τα κομμάτια των Condenados και να τα έχεις πετάξει μέσα στις στάθμες και τις ρυθμίσεις του “Nightfall” των τεράστιων Candlemass. Εξαιρέσεις αποτελούν τα λίγα κιθαριστικά heavy rock ξεσπάσματα στο “The Lamb” και στο “Marchosias Oath”, που δείχνουν και μια τάση για πιο σύγχρονα των 80s ακούσματα.

O τραγουδιστής τους Fernando Vidal Salas (τον παλαίμαχο Marcelo Salas τι τον έχει άραγε;) είναι μιμητής της σχολής του Messiah Marcolin και αυτό είναι ένα ακόμη στοιχείο που κάνει τους Condenados να μην αποτελούν πηγή πρωτοτυπίας και εξέλιξης.

Τώρα, αν αυτά δε σε ενδιαφέρουν και απλά σε ελκύει αυτό το στυλ, ακόμα και αν πλησιάζει την ξεπατικοτούρα, όπως ελκύει το φως τα νυχτόβια έντομα, τότε δεν έχεις παρά να το αποκτήσεις. Κακό δεν είναι, αλλά αύριο ίσως να μην το θυμάσαι.

419

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.