BEYOND PERCEPTION: “Vital Ground”

Το εξώφυλλο εικαστικά παραπέμπει μάλλον σε thrash metal ήχους και στο γράφοντα θυμίζει έντονα το Mad Max.

Το πρώτο σκέλος δεν είναι λάθος, μιας που οι Beyond Perception πάντα έγερναν προς την ερμηνεία του ήχου αυτού από τη σκοπιά των Machine Head και Pantera. Αυτό το ύφος κρατάνε σε όλες τις προηγούμενες κυκλοφορίες τους, αυτό παραμένει και στο “Vital Ground”.

Για πρώτη φορά, ηχογραφούν με τη φωνή του Μάκη Μάκουλα, η οποία κατά τη γνώμη μου είναι κομμένη και ραμμένη για τους B.P., κάνοντας την ακρόαση ενός παλαιομοδίτικου και κάπως “ξεχασμένου” ήχου πιο ευχάριστη. Το groove metal κίνημα που αντρειώθηκε στα 90s παραμένει ζωντανό με τέτοιες όμορφες δουλειές σαν αυτή που δεν σε κρατά αδιάφορο, αν έστω και λίγο νοσταλγείς και γουστάρεις αυτά τα  κόλπα. Η γκρούβα είναι το δυνατό σημείο τους με τα τύμπανα του Τόλη Τολέα (του έχω αδυναμία του τύπου αυτού) και το μπάσο του ενός Καλαβρέζου να είναι σε απόλυτη συμφωνία, ενώ η κιθάρα του έτερου Καλαβρέζου κάνει τα δικά του, με ιδέες καλές, που δεν βγάζουν μάτια μεν, αλλά σε κομμάτια σαν το “Erosive” είναι ουσιαστικές.

Δυνατό τέταρτο album από τους Αθηναίους Beyond Perception, με όμορφη παραγωγή από χείρα βοηθείας Foti Benardo και γεμάτο αλητεία και ένταση. Το άκουσα με τσίτα τα ηχεία και ο εγκέφαλος μου έλαβε με χαρά τις συχνότητες και το λυρισμό του groovy κουαρτέτου, οπότε και το συνιστώ σε εκείνους που έχουν φτάσει να διαβάζουν ως εδώ… αν είσαι φίλος, διάβαινε, αν είσαι εχθρός, περπάτει!

553

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.