KARG: “Weltenasche”

Post-black, post-black παντού και λίγο shoegaze παραπέρα.

Εντάξει, πλάκα κάνω, όσοι με ξέρουν γνωρίζουν ότι στο μαυρομέταλλο εκτιμώ εξίσου την ψαγμενιά και το χουλιγκανιλίκι (το spell check γαμοσταυρίζει παρεμπιπτόντως), απλά λίγο η αριθμητική αναλογία τον τελευταίο καιρό γέρνει εμφανώς προς την μία πλευρά.

Αυτό δε σημαίνει πως ο Karg (ένας είναι, κλασικά) δεν κάνει καλή δουλειά. Το αντίθετο μάλιστα, το “Weltenasche” είναι ποιοτικότατο για το είδος, αναμενόμενο βέβαια αφού ο μοναδικός ιθύνων κος Wahntraum είναι ταυτόχρονα και το ήμισυ των Harakiri For The Sky. Αν έχω μια ένστασή για το δισκάκι είναι ότι παραείναι εύκολο και γλυκούλι, κατά τα άλλα είναι άριστο δείγμα της συνομοταξίας του.

Μελωδικό και προσβάσιμο μετα-μαυρομέταλλο λοιπόν (το spell check γονατίζει) που δεν απευθύνεται στο μέσο εμπρηστή εκκλησιών αλλά σε οπαδούς γκρουπ όπως οι Thraenenkind και Vattnet Viskar μεταξύ άλλων. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία ρίξτε αυτιά οπωσδήποτε, αν θέλετε κάτι τραγίσιο με ζώνες με καρφιά κοιτάξτε αλλού.

732

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.