WITCHERY: “In His Infernal Majesty’s Service”

Έξι χρόνια πέρασαν για να ακούσουμε ξανά νέο υλικό από τους Witchery.

Και μπορεί να καθυστέρησε πολύ η νέα τους δουλειά, αλλά αναπληρώνει μοιράζοντας απλόχερα ζοφερό κι αλήτικο blackened thrash, που σε υποχρεώνει σε 40λεπτο headbanging.

Με νέα μέλη τους Angus Norder (φωνητικά- Nekrokraft, Siberian) και Christofer Barkensjo (drums- Lik, ex Carnal Forge, ex Nightrage) και με σταθερούς τους Patrik Jensen (κιθάρα- The Haunted), Richard Corpse (κιθάρα- ex Séance, ex Morgue) και Sharlee D’Angelo (μπάσο- Arch Enemy, Spiritual beggars, Mercyful Fate), οι Witchery δίνουν βροντερό παρών στο χώρο της ακραίας σκηνής και αποζημιώνουν τους οπαδούς τους ύστερα από το μετριούτσικο “Witchkrieg” του 2010.

Καταρχάς ο Angus “δένει” άψογα με το σχήμα, ενώ η πιο χύμα αισθητική του δίσκου, που θυμίζει τις πρώτες κυκλοφορίες της μπάντας, δίνει ένα θετικό αέρα στο “In His Infernal Majesty’s Service”, το οποίο υπηρετεί ευλαβικά τη σουηδική του καταγωγή. Από εκεί και πέρα, όλα πάνε ρολόι, με ωμές riffοσειρές να δημιουργούν ένα εικονικό moshpit και τους Jensen, Corpse, D’Angelo και Barkensjo να κεντούν στον εκάστοτε τομέα τους.

Ένα ακόμη προτέρημα, η πολύ καλή δουλειά στην παραγωγή, δια χειρός Daniel Bergstrand, που δίνει χώρο στα κομμάτια να αναπνεύσουν, αποφεύγοντας παράταιρες ατμοσφαιρικές εκφάνσεις, κάτι που είχε ζητήσει ο ίδιος ο Jensen, αναζητώντας έναν πιο ωμό ήχο, ο οποίος θα παρέπεμπε στο ντεμπούτο τους.

Το “In His Infernal Majesty’s Service” έχει τη λογική του οδοστρωτήρα. Βαράει στο ψαχνό κι αγκαλιάζει τα αυτιά του ακροατή κρατώντας λεπίδες, αποδεικνύοντας πως οι Witchery τα πάνε πολύ καλύτερα όταν βγάζουν speedάτα κομμάτια και δεν αναλώνονται σε πιο mid tempo νόρμες.

Αρκετά γκαζωμένο λοιπόν, με μια Slayer-meets-At the Gates χροιά να χαρακτηρίζει τις συνθέσεις κι ένα σύνολο που αξίζει να τσεκάρουν όλοι οι φίλοι της thrash, αλλά και της black σκηνής. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

511

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.