IRON MASK: “Diabolica”

Οι Iron Mask είναι ένα σχήμα που μας έρχεται από τις Βρυξέλλες, μετράνε στην πιάτσα 14 χρόνια και έχουν στο ενεργητικό τους πέντε δίσκους και μαζί με το “Diabolica” που βγήκε πριν λίγο καιρό, έφτασαν αισίως τις έξι επίσημες κυκλοφορίες.

Οι Iron Mask είναι μια Power Metal μπάντα που στην μουσική της έχει προσθέσει και  αρκετά επικά στοιχεία που κάνουν λίγο πιο νόστιμη την ήδη ανάλατη μουσική τους και το λέω αυτό γιατί ναι μεν δεν είμαι και τεράστιος οπαδός αυτού του είδους, αλλά ακούγοντας το “Diabolica” κατάλαβα ότι οι κύριες πηγές έμπνευσής τους είναι οι Helloween, οι Gamma Ray, οι Rhapsody, οι Kamelot, οι Iron Maiden και οι Savatage.

Η έκτη αυτή δημιουργία τους έχει όντως φοβερή ηχητική, παραγωγή και μίξη. Ο κιθαρίστας – πληκτράς και κινητήριος μοχλός τους, Dushan Petrossi, είναι καταπληκτικός, καταιγιστικός αλλά και φλύαρος αρκετές φορές. Στα σημεία που παίζει πλήκτρα όμως αντιγράφει στεγνά τους Iron Maiden. Η επιλογή του Diego Valdez πίσω από το μικρόφωνο αποδεικνύεται η μοναδική για αυτόν τον δίσκο, ο οποίος έχει τέτοιο εύρος και τέτοια χροιά που μοιάζει στον τεράστιο Ronnie James Dio.

Αυτό που έχω όμως να πω, είναι ότι δεν άκουσα αρκετές μελωδίες που να μου τσιγκλίσουν το ενδιαφέρον, η μουσική μου φάνηκε εντελώς γλυκανάλατη και κάποια σημεία τα βρήκα εντελώς κλεμμένα από γνωστά κομμάτια τεραστίων συγκροτημάτων (πχ Galileo –> Mother Russia-Iron Maiden).

Επίσης θεωρώ πως δίσκος που έχει συνολική διάρκεια 1 ώρα και 15 λεπτά, όπως το “Diabolica”, είναι δύσκολο να ακουστεί ευχάριστα και κάνει τον ακροατή να βαρεθεί γρήγορα.

Όχι κακό μεν, αλλά δε θα το αγόραζα κιόλας…

508

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.