SIVA SIX: “Dawn of Days”

Στα χέρια μας έχουμε το νέο, τέταρτο άλμπουμ των Αθηναίων Siva Six που αυτοπροσδιορίζονται ως dark electro/ ebm/ industrial.

Μετά από ικανοποιητικό αριθμό ακροάσεων όμως, μπορώ να πω πως κατέληξα στο ασφαλές συμπέρασμα πως το πήγαν το πράγμα λίγο παραπέρα…

Η αλήθεια είναι πως τα EP συνήθως δείχνουν τις τάσεις των μουσικών προς το επόμενο βήμα τους. Το προ τριετίας “Superstition”, παρότι ήταν μια γνήσια Siva Six δουλειά, δε με είχε προετοιμάσει ανάλογα για αυτή την αρκετά πιο ατμοσφαιρική συνέχεια. Στην ουσία, το “Dawn Of Days” αποτελεί ένα μεταβατικό στάδιο, μια διαδικασία εξέλιξης, αφού συνυπάρχει το γνώριμο ηχητικό στίγμα μπάντας με αρκετά νέα στοιχεία.

Και πώς να μην είναι έτσι τα πράγματα όταν στο άλμπουμ συμμετέχει και ο Γιώργος Διαμαντόπουλος (οι περισσότεροι ίσως να τον θυμάστε από την θαυμάσια δουλειά του στην τελευταία δισκογραφική δουλειά των Chaostar) μαζί με όλα αυτά τα παράξενα όργανα του, το θέρεμιν, το ούτι, ταμπουρά κ.α. Ιδιαίτερα στα τρία κομμάτια που συμμετέχει (“Until Death Reunites Us”, “The Messenger” και το “Twenty Eight”) οι Siva Six βρίσκουν έναν πολύτιμο σύμμαχο που τους βοηθά να πάνε πιο βαθιά στον τομέα ατμόσφαιρα, να κάνουν τον ήχο τους περισσότερο κινηματογραφικό ίσως, βγάζοντας μια επιτυχημένη ηχητική ενσάρκωση των όσων φύλαγαν στις συνθετικές αποθήκες της φαντασίας τους.

Γενικότερα ο δίσκος είναι ταξιδιάρικος, ήχοι και μουσικές που σπρώχνουν την σκέψη να ταξιδέψει σε ένα μεταποκαλυπτικό concept που χτίζει το ντουέτο των μουσικών, κομμάτι με το κομμάτι. Αντιπροσωπευτική της όλης διάθεσης, η διασκευή στο μουσικό θέμα της ταινίας “28 days later” με τίτλο… “twenty eight” την οποία “προλογίζει” η σύντομη εισαγωγή του “The Dead Walk The Earth”. Εδώ έχουμε και μια δεύτερη “αναλογική” συμμετοχή, με τον Boog (Junksista) να παίζει το θέμα στην ηλεκτρική κιθάρα.

Υπάρχουν και τα κομμάτια στο γνώριμο ύφος των S6, όπως η νέα εκτέλεση του “Superstition”, το “High On Low”, “Daylord” και το “Αποκάλυψις” κυρίως λόγω των υψηλότερων bpm και της προοπτικής τους να γίνουν “μπάστακες” στα playlist των σχετικών club. Το συνολικό αποτέλεσμα είναι ένα ενδιαφέρον κράμα σκοτεινού ebm και υλικού που άνετα θα μπορούσε να μπει σε κινηματογραφικά θέματα ταινιών που πραγματεύονται πχ, zombie outbreaks.

Είμαι περίεργος να δω που θα πατήσει το επόμενο δισκογραφικό βήμα τους, αφού η μπάντα δουλεύει σε καθαρά επαγγελματικό επίπεδο κάθε κίνησή της, φροντίζοντας να κρατά τα καλά της στοιχεία και να εξελίσσεται συνεχώς. Μέχρι τότε θα αρκεστώ να λιώσω το “Dawn Of Days” με το προαίσθημα, πως δεν έχουμε ακόμη ακούσει το “απόλυτο” Siva Six άλμπουμ, να υποβόσκει.

Tracklisting:
1 To The Light
2 Daylord
3 Αποκαλυψις
4 The Dead Walk The Earth
5 Twenty Eight (feat. Boog From Junksista & G.Diamantopoulos)
6 Transcendence
7 High On Low
8 The False Prophet
9 Superstition (2K16 Edit)
10 Forever
11 Until Death Reunites Us (feat. G.Diamantopoulos)
12 The Messenger (feat. G.Diamantopoulos)

556