LADY BEAST: “Metal Immortal” EP

Ποιος σας είπε ότι το N.W.O.T.H.M. και γενικά η τάση για επιστροφή στο παραδοσιακό παλιομοδίτικο ήχο και ύφος του Heavy Metal, είναι μόνο των ευρωπαϊκών συγκροτημάτων;

Οι Lady Beast είναι άλλη μια μπάντα από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και συγκεκριμένα από το Pittsburgh της Pennsylvania, οι οποίοι τα τελευταία 7 χρόνια δηλώνουν την ύπαρξη τους και δη τα τελευταία 4 και δισκογραφικά.

Μετά τα “Lady Beast” του 2013 και “Lady Beast II” του 2015, ήρθε η ώρα για την κυκλοφορία ενός ακόμα EP με το όνομα “Metal Immortal”. Οι Lady Beast παίζουν ένα αυτό καθ’ αυτό παραδοσιακό Heavy Metal όπως όλες οι ευρωπαϊκές μπάντες τύπου Enforcer, Strikelight, AiR Raid, Hitten, Ruler, Angel Sword, Stallion, Amulet και ό,τι συνεπάγεται από αυτό το συγκροτηματικό συνάφι.

Έχει υπέροχη παραγωγή, καθαρή και γυαλισμένη τόσο όσο να ακούγεται παλιομοδίτικα μοντέρνο και συνθετικά βασίζεται κατά κύριο λόγο στα δίσολα και στους καυτούς μονολόγους των εξάχορδων (ακούγονται βέβαια και λίγο σαν τα δικά μας μωρά, τους Strikelight) που πηγάζουν από την βρετανική μεταλλική παράδοση. Δίσκος χωρίς πολλά πολλά μπάσα αλλά με ήχο σε μεσαίες και ψηλές κλίμακες με έμφαση στο “τουπά τουπά τουπά του του πα” των τυμπάνων και με πρωταγωνιστικό ρόλο τα φωνητικά a la Doro Pesch της Warlock εποχής όμως από την έτερη ξανθοκοκκινομάλλα Deborah Levine.

Ωραίοι οι Lady Beast να τους ακούω από τα ηχεία μου, δε λέω, αλλά περιμένω πλέον και κάποια στιγμή να τους δω και από κοντά!

426

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.