OBITUARY: “Ten Thousand Ways to Die”

Σαφώς και είναι μια μπάντα που ανήκει στο πάνθεον του death metal εδώ και περίπου 30 χρόνια, με χαρακτηριστικό trademark ύφος, attitude και τεχνοτροπία.

Το album της επιστροφής, “Inked in Blood”, το 2014 έτυχε χαλαρής υποδοχής (τουλάχιστον αυτό μου έμεινε ως γενικότερη αντίληψη) αν και επρόκειτο για ένα αξιοπρεπέστατο album αργού, hardcorέ death metal, που δεν παρέκλινε ούτε κατ’ ελάχιστον από το δοξασμένο παρελθόν της μπάντας.

Οι Obituary έχουν δηλώσει ότι δουλεύουν πάνω σε ένα νέο full length το οποίο θα βγεί στην αγορά την Άνοιξη του 2017 αλλά στο μεταξύ κυκλοφορούν ένα χορταστικό EP / single. Πρόκειται για το “Ten Thousand Ways To Die” το οποίο περιέχει δυο ολόφρεσκες συνθέσεις οι οποίες συνοδεύονται από ακόμη 11 live εκτελέσεις κομματιών από όλη την ιστορία τους και τα οποία ηχογραφήθηκαν σε 11 διαφορετικές πόλεις κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους το 2015 για την προώθηση του “Inked in Blood”.

Τα “Loathe” και “Ten Thousand Ways To Die” είναι εξαιρετικά κομμάτια καθαρά Obituaryικού death metal όπως μας έχουν συνηθίσει. Πολύ καλές κιθάρες, mid tempo και τα δυο, τεχνικά solos από τον Kenny Andrews και ένας John Tardy σε μεγάλα κέφια με την απαράμιλλη “γκζιάου!” φωνή του. Τα δε live αποσπάσματα αποδεικνύουν τη δυναμική μιας πολύπειρης μπάντας και έχουν μια βαρύτερη αισθητική σε σχέση με τις original studio εκτελέσεις τους, ένα αναμενόμενο όσο και ευχάριστο γεγονός, γιατί δε νομίζω να μείνει death metaller ασυγκίνητος μπροστά στο άκουσμα ύμνων όπως τα “Centuries of Lies”, “Dont’ Care” (ζε τ’εμ αιωνίως και το ξέρεις), “Chopped in Half” και “Slowly We Rot” μεταξύ άλλων.

Καλό δείγμα – προπομπός από τους Φλοριδιανούς κάφρους. Γι’ αυτούς που κρέμονται από την ταστιέρα του μεγάλου Trevor Peres, εξαιρετικό ορεκτικό εν αναμονή της πλήρους δουλειάς τους.

507

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.