ALTAR OF OBLIVION: “Barren Grounds” EP

Τέσσερα χρόνια ησυχίας για τους Δανούς απογόνους των Vikings, Altar of Oblivion, ήταν αρκετά για να επιστρέψουν με μια μίνι δουλειά ονόματι “Barren Grounds” και να μας υπενθυμίσουν ότι είναι μια από τις καλύτερες μπάντες του Epic – Doom Metal της εποχής μας.

Μετά από τέσσερα χρόνια δισκογραφικής απραξίας και μετά το καταπληκτικό “Grand Gesture of Defiance”, το “Barren Grounds” υπόσχεται πολλά για το μέλλον των Δανών.

Μυσταγωγικό και νοσταλγικό θα το χαρακτήριζα αυτό το αργόσυρτο EP με καταπληκτική παραγωγή που χαρακτηρίζεται από τις μελωδικές εκφράσεις του μπάσου και τις ακουστικής κιθάρας. Τα τύμπανα σε ρόλο μαέστρου, παίζουν με πλήρη ωριμότητα χωρίς να ξεφεύγουν από την αισθητική του δίσκου και τα ξεσπάσματα της ηλεκτρικής ολοκληρώνουν με μια πιο σκληροτράχηλη αισθητική το ύφος της εν λόγω δουλειάς.

Φυσικώς επηρρεασμένοι από τους πρωτοπόρους του είδους, Candlemass, οι Altar of Oblivion δηλώνουν και θαυμαστές των Doomsword και των TYR, καθώς στοιχεία της μουσικής τους βρίσκονται στο “Barren Grounds”.

Πολύ καλή δουλειά, ανεπιφύλακτα συντεινόμενη για τους απανταχού επικοντουμάδες που πίνουν την μπίρα τους μέσα σε κέρατο και νοσταλγούν την εποχή των Vikings.

485

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.