THE HOLEUM: “Negative Abyss”

Πρώην μέλη των NahemaH, Demised, Hela, quantumXperience και Priest of Dawn, είπαν να κάνουν ένα νέο παρεάκι.

Οι The Holeum έχουν ως σκοπό να σε εξοπλίσουν κατάλληλα προκειμένου να αντιμετωπίσεις τους δαίμονές σου και το “Negative Abyss” έχει όλα τα φόντα για να σε βοηθήσει.

Καταρχάς ο τίτλος του δίσκου είναι καθόλα αντιπροσωπευτικός, μιας και μέσα από 8 τραγούδια, ο ακροατής βρίσκεται μέσα σε μια άβυσσο, απέναντι σε φόβους και δυσλειτουργικές ψυχικές εξάρσεις.

Το σχήμα έχει ως βάση την post ατμόσφαιρα, στην πιο σκοτεινή έκφανσή της κι από εκεί και πέρα “κεντάει” το συνθετικό ιστό της μέσω doom ηχοτοπίων και ambient στοιχείων, με τον ερμηνευτή να σε βουτάει στην καταχνιά και μέσω απέλπιδων προσπαθειών για μια face-to-face κουβεντούλα με τους εφιάλτες σου, σου εύχεται “καλή κάθαρση”, αφήνοντάς σε μόνο σε ένα δάσος γεμάτο νευραλγικές νότες.

Το “Negative Abyss” είναι ο ταπεινός υπηρέτης του απόκοσμου και στόχος του είναι να σε αποδομήσει. Άλλοτε το πράττει βίαια κι άλλοτε γλυκά, με το αποτέλεσμα να δικαιώνει την κάθε επιλογή. Απολαυστικό και συνάμα δύσπεπτο, με τετριμμένες μεν μουσικές προτάσεις, αλλά και με έντονες καλλιτεχνικές ανησυχίες, το album εξελίσσεται με την κάθε ακρόαση και σε γοητεύει ολοένα και πιο πολύ.

Μια μεστή δουλειά από τους The Holeum που μέσω της πιο γκρίζας αύρας, σου δείχνει το δρόμο για το (δικό σου) φως.

447

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.