SOILWORK: “Death Resonance”

Ύστερα από ένα σερί πετυχημένων, εμπορικά και συνθετικά, δίσκων, οι αγαπητοί σουηδοί Soilwork αποφασίζουν να κάνουνε ένα mini διάλειμμα, μένοντας όμως παράλληλα στο προσκήνιο, μέσω της συλλογής “Death Resonance”.

Η εν λόγω κυκλοφορία περιέχει σπάνια τραγούδια της μπάντας (ή έστω δυσεύρετα), ακυκλοφόρητο υλικό και γενικά 60 λεπτά μουσικής πραμάτειας, η οποία δεν έφτασε τα αυτιά των πολλών. Σημειωτέον πως η εν λόγω δουλειά ασχολείται με συνθέσεις της τελευταίας δεκαετίας κι όχι παλαιότερες.

Το album ξεκινάει με το νέο “Helsinki”, ένα κομμάτι που ουσιαστικά αποτελεί τον ηχητικό προσδιορισμό του group εν έτει 2016 κι αναπάντεχο highlight του δίσκου. Ακολουθεί το, επίσης καινούργιο, “Death Resonance”, το οποίο διαθέτει μια αύρα Hypocrisy σε σημεία.

Από εκεί και πέρα, ξεκινάει μια αναδρομή γεμάτο καλούδια, που οι fan θα εκτιμήσουν δεόντως. Το “The End Begins Below the Surface” αποτελούσε το ιαπωνικό bonus track του “The Ride Majestic” και παρότι διόλου κακό, κατανοώ την επιλογή να μην αποτελεί μόνιμο μέρος του εν λόγω CD.

Η επόμενη πεντάδα τραγουδιών, συντελεί το “Beyond the Infinite” EP, που είχε βγει το 2014 κι είναι η φυσική συνέχεια του εμπνευσμένου “The Living Infinite” του 2013. Και τα πέντε είναι σαφέστατα πολύ καλές στιγμές, με τα “My Nerves, Your Everyday Tool” και “Resisting the Current” να ξεχωρίζουν.

Τα υπόλοιπα επτά κομμάτια του “Death Resonance” αποτελούνται από ιαπωνικά bonus track, από τα album “The Panic Broadcast”, “Sworn to a Great Divide” και “Stabbing the Drama”. Το ύφος κινείται στα πλαίσια του εκάστοτε δίσκου, με τα “Sweet Demise”, “Martyr” και “Wherever Thorns May Grow” να σε κάνουν να απορείς το γιατί το group δεν τα είχε αξιοποιήσει νωρίτερα.

Το “Death Resonance”, εύλογα, δεν κρύβει εκπλήξεις κι απευθύνεται στους ήδη οπαδούς της μπάντας, παρέχοντας μια τίμια συλλογή αξιόλογων συνθέσεων που δεν είχαν την τύχη να βρεθούν στα full length των Soilwork, στις τάξεις των οποίων υπάρχουν μικρά διαμαντάκια μελωδικού death. Κοντολογίς, μια ώρα γεμάτη σουηδίλα, η οποία κάλλιστα στέκεται κι αυτόνομα δίπλα σε “κανονικές” κυκλοφορίες της σκηνής.

490

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.