IMPERIAL STATE ELECTRIC: “All Through the Night”

Είναι πραγματικά άξιο απορίας το πόσα πολλά καταφέρνει ο Nicke Andersson, μέσα σε τόσο μικρό διάστημα.

Ένα χρόνο μετά το εξαιρετικό “Honk Machine” και λίγο καιρό αφότου οι Hellacopters πραγματοποίησαν reunion εμφανίσεις, οι Imperial State Electric επιστρέφουν με το νέο τους δίσκο, ο οποίος κυκλοφορεί επίσημα στις 23 Σεπτεμβρίου.

Ο ίδιος ο Andersson πάντως θεωρεί πως δε χρειάζεται υπερανάλυση, προκειμένου να βγει ένας rock n’ roll δίσκος, ενώ είναι σαφές πως ο ίδιος βρίσκεται μόνιμα σε καλλιτεχνικό οίστρο.

Για όσους (κακώς) δεν γνωρίζουν, οι Imperial State Electric αποτελούνται από τους Nicke Andersson (Hellacopters), Tobias Egge (The Objects), Tomas Eriksson (ex- Captain Murphy) και Dolf de Borst (The Datsuns) κι επιδίδονται από το 2010 σε μοντέρνο garage rock (aka power pop), έχοντας ήδη βγάλει τέσσερα full length, με το “All Through the Night” να αποτελεί την πέμπτη ολοκληρωμένη δουλειά τους.

Λιγότερο Beatl-ικό σε σχέση με τον προκάτοχό του, κάπως πιο πολυσυλλεκτικό στο σύνολό του, αλλά πάντα με την ‘60s- ‘70s revival συνταγή που χαρακτηρίζει κάθε δουλειά του συγκροτήματος. Αν κάτι υπερισχύει πάντως στο δίσκο, είναι το rock n’ roll στοιχείο, πλησιάζοντας περισσότερο τον ήχο του “Reptile Brain Music” του 2013, όντας μερικά κλικ πιο κάτω από το “Honk Machine”.

Άκρως μελωδικό, με συνθέσεις που σου κολλάνε απευθείας στο μυαλό με τη less-is-more προσέγγισή τους να χτυπάει απευθείας στην καρδιά των fan του ιδιώματος και δη, των οπαδών των Hellacopters (της μετέπειτα περιόδου).

Κλασικές groovy garage στιγμές τα “Empire of Fire” και “Bad Timing” μαγευτικό το ομώνυμο “All Through the Night”, τίγκα rock n’ roll τα “Over And Over Again”, “Get Off The Boo Hoo Train” και “Would You Lie”, πανέμορφα τα “Remove Your Doubt” και “Read Me Wrong”, ενώ η αγάπη για τους Beatles φαίνεται ακόμη πιο ξεκάθαρα στο “No Sleeping”. Στα συν και το country άσμα, “Break It Down”, στο οποίο συμμετέχει κι η Linn Segolson.

Τα πράγματα, για μια ακόμη φορά, είναι πολύ απλά: άπαξ κι είσαι Hellacopterάς και γενικά οπαδός της power pop σκηνής, γνωρίζεις apriori πως θα ευχαριστηθείς κι αυτό το album των Imperial State Electric. Κι αν δεν είσαι ήδη fan κι αρέσκεσαι σε vintage-like διαμαντάκια, εδώ είσαι.

527

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1392 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.