GRAVE DESECRATOR: “Dust to Lust”

Μπορεί η Βραζιλία και συγκεκριμένα το Ρίο ντε Τζανέιρο να βγάζει ωραίες γυναίκες, στην συγκεκριμένη περίπτωση βγάζει και τους Grave Desecrator ένα black/death συγκρότημα που μεσουρανεί στην underground σκηνή, το οποίο μας παρουσιάζουν το τρίτο του κατά σειρά άλμπουμ, “Dust to Lust”.

Έχοντας επιρροές από σχήματα όπως Sarcofago, Dark Angel, Possessed και την βλασφημία των Blasphemy, έκαναν το ντεμπούτο τους το 2008 με ένα δίσκο βγαλμένο από την μαύρη ψυχή του Εωσφόρου (“Sing of Doom”). Ακολούθησε το ακόμα πιο “μισητό” άλμπουμ “Insult” ώσπου έφτασε η ώρα να γευτούμε το αίμα της εκδίκησης στο “Dust to Lust”.

Η νέα τους δουλειά περιέχει 12 ωμά, βίαια black/death τραγούδια βουτηγμένα στο αίμα του κάθε πιστού. Ο Butcherazor τραγουδάει σαν να μην υπάρχει αύριο με τα υπέροχα growls και τις κραυγές του, ακολουθώντας riff και σόλο που θα ήταν ζηλευτά κι από τον ίδιο το Θεό. Επίσης τα thrash στοιχεία δεν θα περάσουν απαρατήρητα δίνοντας άλλη ατμόσφαιρα στον δίσκο. Ένα intro με περίεργα ασυνήθιστα πλήκτρα και το “Temple Of Abominations” να εμφανίζεται, ξεκινώντας το ανελέητο beats στα drums.

Το “Dust to Lust” είναι ένας underground δίσκος που είναι περισσότερο από ικανοποιητικός, όμως αρχίζει και κουράζει από την μέση και μετά ίσως αν δύο τρία τραγούδια έλλειπαν θα ήταν καλύτερος σαν σύνολο.

442