LACERTILIA: “We' re Already Inside Your Mind”

Το καλοκαιράκι πλέον έχει μπει για τα καλά, οι πρώτες 30+ θερμοκρασίες επίσης και γενικά οι χειμερινοί τύποι (όπως ο γράφοντας) περνάνε τη γεμάτη γκρίνια περίοδο του χρόνου.

Ωστόσο ως “μάνα εξ ουρανού” έσκασε το σωστό δισκάκι από τους Lacertilia. Ένα άλμπουμ που φέρνει τον λατρευτό το χειμώνα πίσω.

Παρατηρώντας κανείς συνολικά το πόνημα των εν λόγω κυρίων, το μάτι πέφτει κατευθείαν στο καλοδουλεμένο εξώφυλλο το οποίο Tool-ίζει σε ακραίο βαθμό. Το artwork συνδέεται άμεσα με την κύρια θεματολογία του δίσκου η οποία στρέφεται στο πώς ο ανθρώπινος εγκέφαλος  έχει καταστεί  ως μια φυλακή για την ψυχή που έχει κατακτηθεί από τη σύγχρονη τεχνολογία, όπως και με άλλα τέτοια φιλοσοφικά πράγματα.
 
Από εκεί και πέρα ο δίσκος έχει ως βασικά συστατικά του, τις μεγάλες δόσεις ψυχεδελικού rock ‘n’ roll και τα sludge ξεσπάσματα. Οι συνθέσεις είναι γκρουβάτες, βαριές κι απόλυτα ψυχεδελικές. Ό,τι πρέπει για να ακουστεί ένα βράδυ με το κλιματιστικό στους -12° C και ποτό της επιλογής σας. Από εκεί και πέρα η παραγωγή είναι πεντακάθαρη και τα κιθαριστικά σόλο είναι μετρημένα, ψυχεδελικά και  καθόλου κουραστικά, η φωνή είναι βγαλμένη από τα ’70, με τα εφέ και τα λοιπά μπλιμπλίκια να πηγαίνουν και να έρχονται.

Προσωπικά, πιο αξιόλογο κομμάτι του δίσκου θεώρησα το “Ride with us”, το οποίο παντρεύει το krautrock με τη sabbath-ική heavy ατμόσφαιρα.

Έστω κι αν δεν είστε φαν του είδους αξίζει να δώσετε μία ευκαιρία στους Ουαλούς, ωστόσο μην έχετε τεράστιες προσδοκίες μιας και δεν αποτελεί κάτι πρωτότυπο σε σχέση με άλλες μπάντες του ήχου, μιας και ακολουθούν το πεπατημένο μονοπάτι που έχουν ακολουθήσει κι άλλες μπάντες του είδους.
 
Bandcamp : https://lacertilia-uk.bandcamp.com/releases
Facebook : https://www.facebook.com/LacertiliaUKBand

551