STEVE HACKETT: “The Total Experience Live In Liverpool”

Όταν η Inside Out ζήτησε από τον Hackett να κινηματογραφήσει μια ζωντανή εμφάνιση από το σκέλος της βρετανικής του περιοδείας “Acolyte To Wolflight With Genesis Classics” του 2015 για επίσημη κυκλοφορία, αυτός θεώρησε το Liverpool ως την καταλληλότερη επιλογή.

Το Philharmonic Hall είναι ένας ιδιαίτερος, εξαιρετικός χώρος και η πόλη του Liverpool έχει μόνο όμορφες μνήμες από τις εμφανίσεις με τους Genesis στα 70’s ενώ φυσικά είναι και η πατρίδα του γκρουπ που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για ολόκληρες γενιές και για τον ίδιο φυσικά, των Beatles.

Τιμώντας την 40η επέτειο του πρώτου προσωπικού του δίσκου, “Voyage Of The Acolyte”, αλλά και προωθώντας τον τελευταίο του, “Wolflight”, στο πρώτο μέρος του show του προσπάθησε να κάνει ευκολότερη την προφανή δυσκολία της επιλογής setlist από μια πλούσια προσωπική καριέρα, έχοντας στο μυαλό του πρώτα τη σημασία των τραγουδιών για τους οπαδούς του. Στο δεύτερο μέρος της εμφάνισης ο Hackett τιμά τα χρόνια του με τους Genesis, ενώ υπάρχει και η συμμετοχή της Amanda Lehmann στο “Shadow Of The Hierophant”.

Συνολικά ο ήχος του live με την εξαιρετική δουλειά του Ben Fenner και την απαραίτητη συνδρομή του σπουδαίου χώρου, είναι εντυπωσιακά ζωντανός και σύμφωνα με τα λεγόμενα του Hackett, όπως ακριβώς ακούγονταν η μπάντα εκείνο το βράδυ χωρίς την παραμικρή προσθήκη. Η συμβολή των μουσικών του είναι αυτονόητα υποδειγματική και με ψυχή πέρα από την εκτελεστική αρτιότητα. Ο νέος στο σχήμα Roine Stolt (Transatlantic/Flower Kings) επωμίστηκε το ρόλο του μπασίστα και έπαιξε κιθάρα στη διάρκεια του Genesis tribute, o πληκτράς Roger King, ο πολυοργανίστας και άνθρωπος-ορχήστρα Rob Townsend, ο ντράμερ Gary O’Toole, όλοι τους πολύπλοκοι και απέριττοι μαζί ανταποκρίνονται σε κάθε απάιτηση  ενώ σημαντική είναι και η παρουσία του Nad Sylvan στα φωνητικά για την απόδοση των τραγουδιών των Genesis.

Από το πρώτος μέρος της προσωπικής του καριέρας, ξεχωρίζει η υποβλητική εκτέλεση του “Wolflight”, η φορτισμένη απόδοση του εκπληκτικού “Love song to a vampire” και η ορχηστρική έξοδος του “A tower struck down”. To δεύτερο μέρος, αφιέρωμα στους Genesis ανοίγει με την συμμετοχή της Amanda Lehmann στο “Shadow Of The Hierophant” όπως αναφέρθηκε ήδη (μια εκδοχή του Hackett για το πώς αποδίδεις ένα κλασικό τραγούδι με μοντέρνο τρόπο) και περιέχει εκτός των γνώριμων επιλογών κάποιες σημαντικές εκπλήξεις για τους φανς όπως τα “Get ‘Em Out by Friday” και “Can-Utility & the Coastliners” ή ακόμα περισσότερο το “The Cinema Show”.

Το συνολικό πακέτο της έκδοσης περιέχει δύο cd συνολικής διάρκειας περίπου 150 λεπτών κι ένα διπλό DVD: στο πρώτο υπάρχει το αντίστοιχο οπτικό υλικό όλου του show με πολυκάμερη κάλυψη και σκηνοθεσία από τον Paul Green. Στο δεύτερο dvd υπάρχουν διάφορα extras με “behind the scenes”“Get ‘Em Out by Friday” and “Can-Utility & the Coastliners” πλάνα, γυρίσματα από πρόβες και κάποια βίντεο τραγουδιών. Τελικά, μια χορταστική κυκλοφορία που απευθύνεται όμως μάλλον κυρίως σε πιστούς ακόλουθους του Hackett.

464

Avatar photo
About Γιώργος Γεωργίου 540 Articles
Συνηθίζουν να λένε, «δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι»… Αν μπορούσε λοιπόν να ιδρύσει το δικό του “Cabaret Voltaire”, στους τοίχους του θα είχε κορνίζες με φωτογραφίες του Τάκη Τλούπα και πίνακες των David Bomberg και Edward Hopper. Πάνω στο πατάρι θα είχε τις δύσκολες περιπτώσεις, αυτούς που αν τελικά μάλωναν μεταξύ τους, θα έπρεπε να γίνει σε απομόνωση. Σε ειδικό “triryche design” τραπεζάκι ο Tate με τον De Garmo, και ακριβώς απέναντι σε ευρύχωρο καναπέ ο Fish με τον Steve Hogarth. Μοναχικό τραπέζι με κηροπήγιο και θέα από μικρό παράθυρο στην ομίχλη της πίσω αυλής ο Simon Jones. Φθαρμένο ημίψηλο σκαμπό και μίνι μπαρ δίπλα του για τον Nick Cave. Σκαλιστή πολυθρόνα για τον Ronnie James Dio, και κάθισμα VIP από το Villa Park για τον μουστάκια άρχοντα των ριφ. Φουτουριστικό κουπέ για τρεις σεβάσμιους κυρίους από τον Καναδά, μην τον ρωτήσεις ποιους. Κάτω σε περίοπτη θέση στο μπαρ, τον μορφονιό Joakim Larsson, για να τραβά τις ωραίες γυναίκες, και δίπλα του τον Jim Matheos να τον συμμαζεύει με την ψυχραιμία του όταν χρειάζεται. Σε ένα μικρό τραπέζι στην πιο σκοτεινή γωνιά, η περίεργη παρέα του David Sylvian, του Neil Hannon και του Paddy McAloon. Όταν κάθονται στο μπαρ και οι νεότεροι Einar Solberg, Daniel Tompkins και Daniel Estrin, η χημεία είναι πια ιδανική. Καθόλου άσχημα κι απόψε…