VALLEY OF THE SUN: “Volume Rock”

Οι VALLEY OF THE SUN από το περήφανο Cincinatti των ΗΠΑ μας είχαν απασχολήσει και πάλι με το ντεμπούτο τους, “Electric Talons of the Thunderhawk” (review), με το οποίο μας είχαν επισκεφτεί πέρυσι το καλοκαίρι.

Μια από τις ραγδαία αναπτυσσόμενες μπάντες του ευρύτερου heavy rock ήχου, που αν και βαδίζουν σταθερά στα χνάρια των συμπατριωτών τους Kyuss και Nebula, ταιριάζουν περισσότερο με την ευρωπαϊκή σχολή των Σουηδών Dozer, Greenleaf, Truckfighters ή των υποτιμημένων Βέλγων Cowboys & Aliens.

Το “Volume Rock” σας προσκαλεί με το εξώφυλλο να το ακούσετε με την ένταση στο τέρμα, είναι εξάλλου ο καλύτερος τρόπος να το νιώσετε.

Όπως και στην πρώτη προσπάθεια, ξεκινάει ήρεμα με το “Speaketh the Shaman” και μετά σε παίρνει και σε σηκώνει με τις γρήγορες ταχύτητες του, τις καλές ιδέες τους, αν και ίσως ξανακουσμένες, την ξεσηκωτική τους γκρούβα και την άψογη παραγωγή. Υπογραμμίζω με φωσφοριζέ την εξαίσια φωνή του κυρίου Ryan Ferrier και τις αλήτικες σολαριστές κιθάρες.

Δυνατές στιγμές τα “Wants and Needs”, “Solstice”, “The Hunt”, “Land of Fools” και “Empty Visions” που είναι υπεραρκετά για να κάνουν το album όμορφη προσθήκη σε κάθε heavy rock συλλογή.

Μπορεί στο δεύτερο τους πόνημα να μην ανεβάζουν πιο ψηλά τον πήχη τους, αλλά δικαιώνουν όσους τους εμπιστεύτηκαν και διέδωσαν το όνομα τους. Έχουμε γεμίσει ψιλοκαλά σχήματα στο ιδίωμα, όμως οι VotS δεν είναι ένα από αυτά. Ξεχωρίζουν και δημιουργούν απαιτήσεις για ακόμα καλύτερη συνέχεια. Άκου και κουνήσου, φίλε!

447

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.