WATECOLOUR GHOSTS: “Watercolour Ghosts” EP

Οι Whatercolour Ghosts είναι ένα αυστραλιανό κουιντέτο από το Περθ το οποίο κυκλοφόρησε το πρώτο του, ομώνυμο EP.

Οι έντονες progressive επιρροές τους είναι έκδηλες στα έξι κομμάτια από τα οποία αποτελείται το debut  τους, μαζί με shoe-gaze και post. Η μελαγχολική τους διάθεση σε συνδυασμό με τα προηγούμενα, τους κάνει να θυμίζουν αρκετά σχήματα όπως οι Κatatonia (ύστερης περιόδου).

Μελωδικά, καθαρά φωνητικά και οι κιθάρες να αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία δίνονται με μεγαλύτερη έμφαση τα τύμπανα. Οι συνθέσεις τους, αν και δεν είναι πρωτότυπες με την αμιγή έννοια του όρου, παραμένουν ενδιαφέρουσες και κερδίζουν στα σημεία καθώς διατηρούν μία λεπτή ισορροπία ανάμεσα σε catchy και πιο πολύπλοκα θέματα, που τους καθιστούν προσιτούς σε ποικίλο κοινό.

Ενώ πρόκειται για μία self-released δουλειά, η παραγωγή είναι υπεράνω προσδοκιών και η ακρόαση γίνεται αν μη τι άλλο ευχάριστα. Είναι φανέρο ότι πρόκειται για μία προσεγμένη δουλειά με επιμονή στη λεπτομέρεια και αυτό δίνει το bonus στο ΕΡ.

H δουλειά τους είναι διαθέσιμη στο bandcamp και αξίζει να τους διατεθεί μισή ώρα για μία ακρόαση.

423

Avatar photo
About Φανή Τσουκαλά 171 Articles
Γεννήθηκε και μεγάλωσε [με γαλλικά και πιάνο(και μπαλέτο)] στη μαγευτική Αθήνα. Οι σχέσεις της με την rock και metal σκηνή ξεκίνησαν στο δημοτικό, με τη μία κασέτα που κυκλοφορούσε στο σχολείο, ηχογραφημένη από ραδιόφωνο, Λιωμένο Παγωτό από τη μία, Smells Like Teen Spirit από την άλλη. Η πρώτη κασέτα που αγόρασε παρόλ’ αυτά, ήταν Iron Maiden με Di Anno. ‘Έκτοτε έχει βρεθεί σε διαφορετικούς ρόλους, από τον πιο enthusiast θαυμαστή της νέας prog σκηνής, έως τον θιασώτη των Clutch. Σπανίως γράφει για πράγματα, εκτός αν θεωρεί ότι αξίζει να γραφτούν. Ονειρεύεται να βγει στη σύνταξη και να πάρει πτυχίο στην αστροφυσική, καθώς τα Ηumanities και τα Economics and Business που έχει ασχοληθεί μέχρι τώρα, τα βρίσκει βαρετά απέναντι στο αχανές σύμπαν. Επιλογές καριέρας: αιώνια φοιτήτρια.