BLESSED BY PERVERSION: “Between Roots and Darkness”

Οι Blessed by Perversion δημιουργήθηκαν το 2010, αλλά τους γνωρίσαμε καλύτερα το 2012 όταν μας είχαν ταρακουνήσει για τα καλά με το “Destroy the Image of God”, ένα EP σπάνιας μουσικής πανδαισίας.

Από τότε μέχρι και σήμερα τους απολαύσαμε σε κάμποσες συναυλίες και compilations, όπως στο τραγούδι “Like a touch in nothingness” που το βρίσκεται στο “Greek Death/Grind Scene Vol.3” μια συλλογή που αξίζει να έχουμε στη δισκοθήκη μας.

Αφού οι κύριοι μας αναστάτωσαν με το ΕΡ τους, επιστρέφουν παρέα με τα έτερα καλόπαιδα, Abyssus κυκλοφορώντας ένα split που άπλα μας άφησε άφωνους με την δυναμικότητά του.

Έφτασε η ώρα λοιπόν για τους Blessed by Perversion να κυκλοφορήσουν το πρώτο τους full-length δίσκο, ονόματι “Between Roots and Darkness”. Ένα καθαρό, ατόφιο Old School Death Metal album που σε οδηγεί σε αβυσσαλέα μονοπάτια σκότους, μίσους και χάους. Εμφανείς οι  επιρροές τους από μπάντες όπως Malevolent Creation, Suffocation αλλά και από τους αείμνηστους Death, καταφέρνουν και δημιουργούν έναν πρώτης τάξης δίσκο, από πλευράς επιθετικότητας.

Αυτό το καλοδουλεμένο μικρό διαμάντι περιέχει οχτώ κομμάτια με σκοτεινά ριφάκια, γρήγορα drums και μια μελωδία που σε να κάνει νιώθεις ότι σε αγκαλιάζει το νεκρικό πέπλο. Τρανταχτό παράδειγμα, το κομμάτι “Unveiling of Reality”, που η μελωδία του ακουμπάει την ψυχή σου. Στον αντίποδα, το “Vomit the Cancer of Christ” είναι απλά ο ορισμός της βαρβαρότητας και του ωμού death metal ήχου που έχουμε αγαπήσει.

Η μπάντα μετά από αυτήν τη δυνατή, πρώτη επίσημη, κυκλοφορία αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις με την δουλεία και την προσπάθεια που έκαναν ώστε να επιτύχουν αυτό το ωραίο αποτέλεσμα. Το “Between Roots and Darkness” μας αφήνει αρκετά ικανοποιημένους και συνάμα πεινασμένους για τη συνέχεια. Ντεμπούτο λοιπόν με άριστες εντυπώσεις, ελπίζω η συνέχεια να είναι ακόμα καλύτερη.

533