SINISTRO: “Semente”

Οι Sinistro εκ Πορτογαλίας παίζουν ένα ενδιαφέρον υβρίδιο post/sludge ήχων με trip hop και πιο ατμοσφαιρικές επιρροές το οποίο αν μη τι άλλο είναι αρκετά διαφορετικό για να ξεχωρίσει.

Αντλώντας επιρροές, μεταξύ άλλων, από My Dying Bride, Neurosis στις πιο ήρεμες φάσεις τους και Massive Attack (το δελτίο τύπου λέει και κάτι για Lana Del Rey αλλά δεν είμαι σίγουρος αν θα έκανα τέτοια σύγκριση) το “Semente” εναλλάσσει πιο σκληρά (σχετικά πάντα) κιθαριστικά κομμάτια με πιο χαλαρές και αιθέριες συνθέσεις με πρωταγωνιστή πάντα τα μελωδικά φωνητικά της Patricia Andrade η οποία επιλέγει να τραγουδάει στην μητρική της γλώσσα το οποίο για μένα είναι σχεδόν πάντα προτέρημα.

Αν κάτι με χαλάει στο όλο σύνολο είναι ότι το βρίσκω κάπως υποτονικό. Προσωπικά γούστα είναι αυτά πάντα, αλλά θα προτιμούσα λίγο παραπάνω δυναμισμό, ο συγκεκριμένος δίσκος δεν είναι απλά χαλαρός αλλά σε σημεία καταντάει υπνωτικός, ένα άλμπουμ που σίγουρα πολλοί από εσάς δεν θα θέλατε να ακούσετε πριν πιείτε τουλάχιστον ένα πρωινό καφέ.

Όσοι γουστάρετε ατμοσφαιρικό post-ίζον metal και μελωδικά γυναικεία φωνητικά ακούστε το οπωσδήποτε, γιατί είναι όντως πολύ ωραίο δισκάκι, απλά να είστε προετοιμασμένοι για κάτι αρκετά ήρεμο σαν άκουσμα που σίγουρα δεν είναι για όλες τις φάσεις.

538

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.