ROGASH: “Malevolence”

Οι Γερμανοί Rogash μετά από δυο χρόνια αδράνειας επιστρέφουν στο προσκήνιο με το “Malevolence”, ένα δίσκο με όμορφη μουσική αγριάδα, που ενδεχομένως να αποτελεί και τη μέχρι στιγμή καλύτερη στιγμή της πορείας του.

Το album περιέχει δέκα κομμάτια, συν μια διασκευή στο “Refuse/Resist” των Sepultura, το οποίο το έχουν ράψει στα μέτρα τους. Το πρώτο κομμάτι,“To the end”, είναι ένα κλασσικό death metal κομμάτι που αμέσως σε προϊδεάζει για το τι θα ακούσεις μετέπειτα. Η συνέχεια περιέχει κατεδαφιστικά δίκασα κι αξιοζήλευτα drums (ειδικά στο “Daily Hate”), όπως επίσης groovy ρυθμούς στις κιθάρες, με ριφάκια που σε απογειώνουν. Τα φωνητικά είναι βγαλμένα από την άβυσσο της κολάσεως, στρυφνά, γεμάτα μίσος συνοδευόμενα από βαρβάτα growls.

Τα τραγούδια του “Malevolence” ασχολούνται με κοινωνικά ζητήματα, ενώ το εξώφυλλο έχει επιμεληθεί ο Robert Todelico (έχει σχεδιάσει τα cover σε Vader,Brutal Warfare, Gorgasm).

Το γερμανικό death metal ανθίζει περισσότερο με τέτοιες εκπληκτικές ερμηνείες. Σίγουρα οι Rogash μας αφήνουν ενθουσιασμένους και γεμάτους ικανοποίηση.

516