BORIS with MERZBOW: “Gensho”

Όσοι έχουν έστω κι ελάχιστη επαφή με τον ευρύτερο σκληρό και πειραματικό χώρο γνωρίζουν αμφότερους τους συμμετέχοντες σε αυτή τη συνεργασία, τους Ιάπωνες θρύλους του πειραματικού noise rock/drone metal Boris και τον συντοπίτη τους ηγέτη του noise/industrial Masami Akita που είναι πιο γνωστός ως Merzbow.

Δεδομένου ότι έχουν ήδη συνεργαστεί άλλες 2 φορές λογικό θα ήταν να περιμένουμε μια απ’ τα ίδια, αλλά αυτήν τη φορά είπαν να μας ταλαιπωρήσουν λίγο παραπάνω και στην πορεία να κάνουν την κριτική αυτή ανούσια. Τι εννοώ; Οι Boris και Merzbow σε αυτή την κυκλοφορία είπαν να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Neurosis που παράλληλα με το “Times of Grace” κυκλοφόρησαν και το “Grace” με το project τους, Tribes of Neurot, με σκοπό να παίζονται και τα 2 ταυτόχρονα για να έχεις την πλήρη εικόνα.

Το “Gensho” λοιπόν αποτελείται από 2 cd (ή 4 LP) φτιαγμένα για να παίζονται παράλληλα, το ένα μισό με ξαναπαιγμένα παλιότερα κομμάτια των Boris χωρίς κρουστά και το άλλο μισό με καινούργια κομμάτια του Merzbow. Υποθέτω πως ο σκοπός είναι το ηλεκτρονικό noise να αντικαταστήσει τα κρουστά και να δέσει με τις drone rock συνθέσεις, αλλά επειδή ΔΕΝ έχω 2 ηχοσυστήματα αυτό που βγαίνει είναι πάνω από 2 ώρες εναλλαγής noise και drone που από μόνα τους έχουν ξανακουστεί και παλιότερα.

Και πριν μου πείτε “Καλά ρε μεγάλε, γιατί δεν κάνεις καμία μαγκιά με 2 winamp ή κανά virtual DJ;”, όχι, δεν θα το κάνω αφού η κανονική μορφή του άλμπουμ είναι CD και LP κι όχι ψηφιακή, άμα το αγοράσω δηλαδή να το κάνω τι, πρέπει να το ξανακατεβάσω για να το ακούω μόνο στο PC;

Όποιος έχει τον εξοπλισμό λοιπόν ας πει και σε μας τους υπόλοιπους αν είναι ωραίο, τα μεμονωμένα κομμάτια δεν αξίζουν τόση φασαρία πάντως (σε αντίθεση με το προαναφερθέν “Times of Grace”, που η συνοδεία του από το “Grace” είναι προαιρετική κι ακόμα και μόνο του είναι ένας από τους καλύτερους δίσκους εκείνης της δεκαετίας). Your mileage may vary, που λένε στο χωριό μου.

550

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.