ΤΗΕ CASUALTIES: “Chaos Sound”

Punk’s not dead! Μπάντες σαν τους Casualties κρατούν ζωντανό το ιδίωμα και ζεστό το αίμα των ακροατών του αναρχικού punk που περιμένουν κάτι τέτοιες κυκλοφορίες για να βάλουν λακ και ψαρόκολλα στο μαλλί.

Το προ τετραετίας “Resistance” (review) δε με είχε ικανοποιήσει, αν και βρήκα αρκετά κομμάτια που με έκαναν να τα σπάσω, εδώ όμως γίνεται comeback.

Μετά από ένα σύντομο intro με αιθέριες γυναικείες φωνές, ξεκινάει ο όλεθρος με το ομώνυμο “Chaos Sound”. Ακριβώς όπως το λέει ο τίτλος και κιθάρες τις οποίες θα χειροκροτούσε ο θείος Lemmy και με έναν Jorge Herrera να έχει κέφια και να γδέρνει τα τύμπανα σου με τα όλο γρέζι φωνητικά του.

Γρήγορο και σκληρό d-beat punk rock με κιθάρες τόσο rock ‘n’ roll που αλλάζουν διακόσμηση σε καταγώγια, που δεν του λείπουν ούτε τα σύντομα κιθαριστικά solos ούτε τα gang choruses.

Κομμάτια που ένα μετά το άλλο ανεβάζουν τους σφυγμούς σου και θέλεις να βάλεις τις φωνές ώσπου να σπάσουν τα παράθυρα του κάγκουρα που περνάει κάθε βράδυ με την κούρσα του έξω από το σπίτι σου (βλ. “Running through the night”) και τέτοια που θα μείνουν στο μυαλό σου μαζί με παλιές τους αρρώστιες (“Brothers and Sisters”).

Μην ψάχνεις για κάτι διαφορετικό από όσα έκαναν με τρέλα από το 1992 ως σήμερα (με τα καλά και τα κακά), αλλά αν είσαι punk, τότε απλά δυναμώνεις την ένταση και περιμένεις τους μπάτσους να σου χτυπήσουν το κουδούνι.

954

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.