ALUK TODOLO: “Voix”

Οι Aluk Todolo επανέρχονται δισκογραφικά βάζοντας τις “φωνές”, στα γαλλικά “Voix”. 3 χρόνια και κάτι μετά το “Occult Rock” (review) επιστρέφουν πάλι με την ambient/drone/post-rock μίξη τους να σε αρπάξουν από τα μαλλιά.

Όσοι ήσασταν στο live τους με τον Stephen O’Malley πέρυσι το Φεβρουάριο ακούσατε τα κομμάτια αυτού του δίσκου και ξέρετε ήδη αν σας αρέσει ή όχι, για τους υπόλοιπους να πω πως ακούγεται σαν ένα κομμάτι. Μπορεί να είναι χωρισμένο σε ενότητες, αλλά ουσιαστικά είναι η ανάπτυξη μιας ιδέας, της οποίας οι ενότητες μπαίνουν η μία μέσα στην άλλη.

Προσωπικά, τους απολαμβάνω γιατί με ωθούν στα άκρα με ωραίο τρόπο και εκεί που σκέφτομαι πως δεν αντέχω άλλο, με ακουμπούν πίσω απαλά και αναπτύσσονται με έναν πιο γνώριμο τρόπο για μένα. Αν έχετε απορίες για το τι είναι γενικά οι Aluk Todolo, μπορείτε να διαβάσετε και την συνέντευξη τους στο Rockway.gr (link) και να κατατοπιστείτε ακόμη περισσότερο.

Αν δεν αντέχεις τους ανήλεους κιθαρισμούς, τη noise αισθητική και τους επαναλαμβανόμενους ρυθμούς, αλλά μέσα από πρίσμα kraut/space, μην κάνεις καν τον κόπο γιατί θα αυτοπυροβοληθείς με το γνωστό ΟΠΛΟ ΠΟΥ ΠΕΤΑΕΙ ΜΑΛΑΚΕΣ.

463

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.