NAHUM: “And the Chaos Has Begun”

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι χώρες σαν την Τσεχία, Σλοβακία και γενικά  εκεί γύρω, παράγουν καταπληκτικό Grindcore και Brutal death.

Όμως οι κύριοι Nahum από την Τσεχία μας παρουσιάζουν κάτι διαφορετικό. Ένα δυνατό κλασσικό old school death metal αλμπουμάκι.

Μπαίνει ο καινούργιος χρόνος ακούγοντας το “And the chaos has begun” μια δουλεία με γλυκές, ωραίες μελωδίες, που περιέχουν πολλά στοιχεία old school thrash και death, με ριφάκια που θυμίζουν άλλες καλές εποχές. Ειδικά τα κομμάτια “raging chaos” και “creator of emptiness” θα σας κάνουν να ψάξετε τις κασέτες που έχετε κρύψει σε κούτες από παπούτσια.

Το πρώτο μισό του δίσκου είναι λίγο βατό. Από εκεί και πέρα ξετυλίγεται η πραγματική δύναμη της μπάντας, όπως στο “vomit the darkness” ένα κομμάτι με ατμόσφαιρα.

Κλασσικότατο old school death το “funeral of age”με στοιχεία που θα ζήλευαν πολλές μπάντες. Όμορφα φωνητικά με επιθετικούς ρυθμούς που ξεσηκώνουν από τα ντραμς  και τις κιθάρες να σολάρουν σε νορμάλ επίπεδα.

Το “And the chaos has begun” μιλάει για την καταστροφή της ανθρώπινης φυλής , την απληστία, την ανεξέλεγκτη χρησιμοποίηση των μέσων διαδικτυακής επικοινωνίας και τις αυταπάτες που δημιουργούμε. Την ένδυση του δίσκου την επιμελήθηκε η Daniela “Dahlien” Neumanová.

Όπως  και να έχει το “And the chaos has begun”, είναι μια αξιόλογη δουλεία με πολλά old school thrash και death στοιχεία ,που θα άξιζε κάποιος να το έχει το δισκάκι στην συλλογή του.

459