VARIOUS ARTISTS: “Tape Wars-The Greek Scene Awakens”

Η συνεργάτης μας Χριστίνα Αλώση, επίσημη φωτογράφος των ραδιοκαθαρμάτων Χάρη Ζερβού και Κυριάκου Παλίλη (aka 2 Smoking Barrels), έβαλε το χέρι στην τσάντα της και είπε “ήρθε νωρίς για σένα ο Άη Βασίλης, Μαρσέλο!”.

Ένα μικρό κουτάκι πέρασε στα δικά μου χέρια ξυπνώντας μνήμες θαμμένες στο υποσυνείδητο. Κασέτα, ρε μαλάκα, σκέφτηκα!

Ήξερα πως κυκλοφορεί πριν τις γιορτές αλλά δεν περίμενα λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία της συνεργασίας της ραδιοφωνικής εκπομπής, με εγχώρια συγκροτήματα και τη 3P Lab, να είμαι από τους πρώτους που θα την πάρει στα χέρια του.

Πήγα σπίτι μου λοιπόν, έσκισα το προστατευτικό σελοφάν και την έβαλα στο κασετόφωνο, που είμαι χαρούμενος που λειτουργεί ακόμα. Είχα καιρό να ακούσω τον ήχο της μαγνητικής κεφαλής και μου φάνηκε σαν γλυκιά κραυγή του Τσουμπάκα.

H Bright Side ξεκίνησε με Nightstalker, βασιλιάδες της ελληνικής εναλλακτικής ροκ σκηνής και μετά, Black Hat Bones, Solarmonkeys, Sun,Rain in Life.

Όμως πίσω από το φως πάντα υπάρχει σκοτάδι και στην Dark Side καραδοκούν οι Mother of Millions με τη ζωντανή εκτέλεση του “Fire”, οι We.Own.The.Sky, Hedvika και Sadhus (The Smoking Community).

H κίτρινη κασέτα έχει κομμάτια ένα-ένα διαλεγμένα και αποτελεί ένα σύντομο πρώτο (ελπίζουμε και σε συνέχεια) ανθολόγιο της σύγχρονης ελληνικής, μα αγγλόφωνης ροκ. Ένα κατάλληλο δώρο που υπάρχει και σε πακέτο που περιέχει t shirt 2 Smoking Barrels και κονκάρδα. Παραγγελίες στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ή μέσω της σελίδας τους στο FB (link).

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ιδανικό για όσους ξέρουν πως χρησιμοποιείται το δίδυμο, στυλό BIC και κασέτα.

533

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.